Az esemény előtt Ézsiás László, Aranyharang-díjas költő az MVGYOSZ Tavasz c. versét szavalta el a költészet napja alkalmából, melyet Pozsonyi Teréz író és költő látássérült személyekkel közösen állított össze. Az alkotás megszületése a következő személyek együttesének köszönhető: Buda Mária, Ézsiás László, Helle Maximilian, Kardon Annamária, Kaskötő Lilla, Németh Tamás, Németh Tamásné Berta Edina, Pintérné Nagy Erzsébet, Pliháné Havay Mária, Pozsonyi Teréz, Puskás Anett, dr. Rácz J. Zoltán és Stolmár Barbara. A szavalatot két meglepetés vers is követte Juhász Gyulától.

A rendezvényt Puskás Anett, a szövetség kulturális referense vezette, ő tartotta a jelentkezőkkel a kapcsolatot a játék 10 hetén át, így a kvíz végére mindannyiukat név szerint ismerte. Anett javaslatára, aki szerette volna valahogyan díjazni a versenyzők kitartását, minden, a kvízjátékban résztvevőt megjutalmaztak egy Magyarország története könyvvel.

A kérdések nem voltak egyszerűek, a legtöbbször sok utánajárást, utánaolvasást és kutakodást igényelt a helyes válasz kiderítése, de természetesen sosem volt lehetetlen küldetés megkeresni, hiszen a válasz mindig fellelhető volt valahol az interneten is. A legnagyobb meglepetés, hogy több játékos, név szerint Babics Zsuzsanna, Hencz András, Móczár Ferencné, Szabó István, Szabó Istvánné, Szilágyi Alex, T. Nagy Anna és Terhes Aranka is 90 pont felett teljesített, ami igazán kiváló eredmény tekintve a feladatok nehézségét. Szerettük volna értékelni az ő lelkesedésüket is, így mindannyiukat 5000 forintos ajándékutalvánnyal ajándékoztuk meg.

Két második helyezett is lett, Nagy Zsuzsanna és Reiderné Horváth Izabella. Mindketten 97,5 pontot értek el, ők 10.000 forintot érő vásárlási utalványt kaptak. Az abszolút győztes Gergye Imre 99 ponttal. Az ő jutalma 100.000 forint értékű utalvány. Az eredményeket dr. Nagyné Berke Mónika és dr. Nagy Sándor, a szövetség elnöke hirdette ki, majd a díjakat Puskás Anettel közösen adták át a nyerteseknek. Gratulálunk minden résztvevőnek!

A díjazottak az 5000 és 10.000 forintos utalványokat az MVGYOSZ segédeszköz boltjában vásárolhatják le az általuk szabadon választott termékekre, a fődíj nyertese pedig egy elektronikai áruházban költheti el nyereményét.

Ádám Judit