Segített már egy vak embernek az utcán, vagy még csak gyűjtögeti hozzá a bátorságot?

Van látássérült iskola- vagy munkatársa?

Él a közvetlen környezetében, például a családjában vagy a szomszédságában vak vagy gyengénlátó személy?

Érezte már úgy, hogy egy látássérült emberrel beszélgetve zavarban van, nem tudja, milyen szavakat, kifejezéseket használhat?

Gondolta már úgy, hogy túlzott segítségével megbántott egy fogyatékos embert?

Tudja, mit tenne, ha egy látássérült ember a segítségét kérné valamiben?

Szeretne “jól” segíteni, de fogalma sincs, mi lehet a “jó” segítség egy vak vagy gyengénlátó embernek?

Szeretné megérteni, miért utasította vissza egy vak ember az Ön által felajánlott segítséget?

Kíváncsi, hogyan éli a mindennapjait egy látássérült ember?

Az MVGYOSZ, mint a látássérült emberek érdekeit képviselő országos szervezet minden tevékenységével azt kívánja üzenni a döntéshozóknak, az érintetteknek és mindenki másnak, hogy látássérültként is lehet boldog és teljes életet élni. Ehhez azonban elkerülhetetlenül szükség van támogató, az esélyegyenlőséget garantáló szolgáltatásokra, mindennapos segédeszközökre és természetesen olykor más emberek segítségére is.

Ahhoz, hogy az Ön által nyújtott segítség a látássérült személynek is hasznos és Önnek is kellemes élmény legyen, egy minden körülmények között megfogadható jótanáccsal biztosan szolgálhatunk: kérdezzen, mielőtt segíteni próbálna!

“Van szüksége segítségre?” – Csak ennyi a “varázsszó”. A többi meg már jön magától, ahogy elindul a kommunikáció nem pusztán látássérült és segítő, hanem ember és ember között.

Ha ennél többre is kíváncsi, lapozzon bele letölthető kiadványunkba, melyből megtudhatja, hogy az egyes élethelyzetekben hogyan nyújthat segítséget a látássérült embereknek.

Ha pedig még több élményt és tapasztalást kíván szerezni és szeretne személyes találkozás révén közelebb kerülni a látássérült emberekhez, várjuk érzékenyítő, szemléletformáló programjainkon!