Április 10-én, szerda délután összegyűltek az MVGYOSZ székházának Hermina termében a Centenáriumi kvíz játékosai: 10 hetes, kitartó kvízjáték után végre eljött az eredményhirdetés ideje.

Újraindul a Jóga tanfolyam

Örömmel tájékoztatjuk a kedves tagtársakat, hogy a Fény Alapítvány és az MVGYOSZ együttműködésével újra elkezdődik a jóga tanfolyam.
Március 19-én tavasz köszöntő spirituális irodalmi délutánunkon Pozsonyi Teréz író volt vendégünk a Sipeki teremben.
Folytatódik az aláírás tanfolyam.Vakok esetében természetes, hogy nehézséget okoz, ha egy golyóstollal alá kell írniuk nevüket egy dokumentumon. Van, aki nem is képes rá. Pedig az élet számos területén szükség van erre.
A Centenáriumi évben megrendezett Nőnapi Operett és Kuplé után 2019-ben is megtelt a székház Hermina terme. Az MVGYOSZ már a rendezvény kezdete előtt hirdette, hogy elfogytak a jegyek az eseményre. Biztosított volt a fergeteges hangulat, a jókedv és a siker.
A délután folyamán Pozsonyi Teréz tavaszi hangulatú verseit hallgathatja meg a közönség. A költőnő célja megismerni a látássérült személyek érzelmeit verseivel kapcsolatban. A rendezvény végén egy közös vers is megszületik, amely a szövetség tavaszi verse lesz. A hangulatot a zenei aláfestések emelik, a spiritualitást pedig a füstölők és gyertyák segítik.
A Magyar Vakok és Gyengénlátók Országos Szövetségének Elnöksége 2019. március 14-én (csütörtök) 10:00 órai kezdettel elnökségi ülést tart, melyre Önt tisztelettel meghívom.
A hatalmas sikert megélt Centenáriumi Év operett műsorainak köszönhetően a Magyar Vakok és Gyengénlátók Országos Szövetsége ismételten megrendezi a Nőnapi Operett és Kuplé című rendezvényét.
Rendszeres találkozók kezdődnek 2019-ben a látássérült fiatalok oktatásáért az MVGYOSZ-ben. Az első alkalom január végén lesz.
Ünnepelje Ön is a pontírást a Magyar Vakok és Gyengénlátók Országos Szövetségével!
A vásáron minden megtalálható lesz, mi szem-szájnak-fülnek és orrnak ingere, de a bőrünket kényeztető finomságok sem maradhatnak el.

Meghívó az MVGYOSZ Centenáriumi évének záró rendezvényére

Te rongyos élet… Jaj cica eszem azt a csöpp kis szád… Asszonykám adj egy kis kimenőt… Hajmási Péter Hajmási Pál…. Ugye mindenki számára ismerős sorok, ahogy olvassuk, már dúdoljuk is a dallamot.
Szoborkodom, tehát vagyok címmel nyílt október 15.-én tapintható és látható kiállítás az MVGYOSZ székházában.