Az MVGYOSZ az alábbi szolgáltatásokkal támogatja a vak és gyengénlátó emberek önálló életvitelét, egyenlő esélyű hozzáférésük és esélyegyenlőségük biztosítását.

Balaton parti üdülő, pihenési lehetőség változatlan környezetben, vakvezetőkutyával is!
Ingyenes hangoskönyv kölcsönzési lehetőség online, személyesen, vagy postai kiszállítással.
Síkírásban készült szövegek, kották átalakítása pontírású formátumúra.
Az MVGYOSZ fontosnak tartja a látássérült emberek digitális kompetenciáinak fejlesztését, a minél gyorsabb és hitelesebb információk átadását. Ezen célok megvalósítása érdekében új szolgáltatásokat indít, illetve a már meglévő szolgáltatásait úgy fejleszti, hogy azok minél több látássérült felhasználóhoz eljussanak és megkönnyítsék a mindennapjaikat.
Az MVGYOSZ évtizedekre visszanyúlóan készít előfizethető folyóiratokat Braille, nagybetűs és elektronikus formátumban.
Újból elérhető az MVGYOSZ népszerű országos, ingyenes szolgáltatása, a jogi tanácsadás.
A látássérült diákok tanulásának és tanításának segítése.
Ingyenes és egyedülálló Braille-könyv kölcsönzési lehetőség személyesen, vagy postai kiszállítással.
Több száz féle, a látássérültek mindennapjait, a közlekedést, háztartásvezetést, vagy a szabadidő hasznos eltöltését segítő termék vásárolható a boltban, kedvező áron, egyes árucikkek támogatott áron, orvosi vényre is.
Segédeszközszerviz szolgáltatás rendkívül kedvező díj ellenében.
Távoli segítségnyújtás látássérült emberek számára. A szolgáltatás az év minden napján, a nap huszonnégy órájában elérhető.
Zuglóban, a Városligetnek az Ajtósi Dűrer sor és a Hermina út kereszteződéséhez eső csücskében található, nagyjából 1 hektáros lekerített parkrész a Vakok Kertje.
Az MVGYOSZ Magyarország első, folyamatosan fejlődő és minőségi vakvezetőkutya-képző szervezete, a látássérült kliensek és vakvezetőkutyáik érdekeit védő, professzionális kiegészítő szolgáltatásokkal.