A vakvezetőkutyák világnapja alkalmából tavaly szemléletformáló kvízjátékon mérhették össze tudásukat a vetélkedőbe bekapcsolódó játékosok. A hathetes versengés igen népszerű volt, és mivel kérdés még bőven maradt, semmi sem akadályozhat meg minket abban, hogy idén is szellemi tornára hívjuk a játékos kedvű olvasókat a világnap alkalmából.

A tavalyi kvízkérdésekből már sok minden kiderült a csepeli Vakvezetőkutya-kiképző Központ történetéről és az ott végzett elhivatott munkáról.

A népszerű kvízjáték folytatásaként 2023-ban is tesztelhetik játékos kedvű olvasóink a vakvezetőkutyákkal kapcsolatos tudásukat.

A 2023. április 26-án induló kvízjátékban hat héten keresztül újra vakvezetőkutyás kérdéseket teszünk közzé az MVGYOSZ hírlevelében, amelyekre a feladvány megjelenését követő csütörtök éjfélig kell a helyes megoldást beküldeni az info@mvgyosz.hu e-mail címre.

A bűvös hatos szám a vakvezetőpárost alkotók biztonságos közlekedését segítő lábak számát szimbolizálja, hiszen 4+2 láb, és mindkettőjük odafigyelése szükséges a sikeres közös munkához.

Sorozatindító feladványunk így hangzik: A Rithnovszky-díjat az önkéntes kölyöknevelők áldozatos munkájának elismerése céljából alapította az MVGYOSZ. Hány kölyök felnevelése után kaphat valaki ezüst, arany vagy gyémánt fokozatú Rithnovszky-díjat?

Az első feladvány beküldési határideje: 2023. május 4. (csütörtök) éjfél.

Azok, akik mind a hat kérdésre helyes választ adnak, 15.000 Ft-os vásárlási utalványt nyernek, amelyet az MVGYOSZ segédeszközboltjában tudnak levásárolni.

Jó szórakozást és eredményes versengést kívánunk!

Dr. Nagyné Berke Mónika
szolgáltatásvezető