A vakvezetőkutyák világnapján indított kvízjátékban hat héten keresztül vakvezetőkutyás kérdéseket tett közzé az MVGYOSZ. Lássuk a feladványokat, a válaszokat, és hogy kik azok, akik mind a hat kérdésre helyest választ adtak!

Az MVGYOSZ hírlevelében megjelenő vakvezetőkutyás fejtörő egyes kérdései könnyűnek bizonyultak, de volt köztük olyan is, amelynek megválaszolása kisebb kutatómunkát igényelt.

Kérdések és megoldások:

1. Hogy hívták azt a gazdi-kutyus párost, akik 2021. évben az MVGYOSZ adó 1%-os kampányában szerepeltek?
Válasz: Pintér Norbi és Szeder.

2. Mi a neve a Vakvezetőkutya-kiképző Központ jelenlegi vezetőjének, és hány éve tölti be ezt a tisztséget?
Válasz: Schiff Mónika, aki 2008 óta vezeti az MVGYOSZ Vakvezetőkutya-kiképző Központját.

3. Hogy hívták azt a személyt, aki elindította a vakvezetőkutya-kiképzést az országban?
Válasz: Vitéz Lovag Rithnovszky János.

4. Hány kutyust képzett ki saját magának Vitéz Lovag Rithnovszky János? Illetve, kérjük, soroljon fel legalább két kutyafajtát, amivel közlekedett.
Válasz: Saját maga számára hét vakvezetőkutyát képzett ki, többek között német juhász, leonbergi, bernáthegyi és újfundlandi kutyafajtákkal közlekedett.

5. Soroljon fel név szerint hat olyan gazdi-kutyus párost, amely esetben a kiképzés az MVGYOSZ Vakvezetőkutya-kiképző Központjában történt.
Válasz: Többek között az alábbi párosok vizsgáztak a kiképzést követően a csepeli központban: Huszár Mária és Stella; Durgonics Tamás és Szimba; Tóth László és Sabrina; Pintér Norbert és Szeder; Hack János és Sher; Gál Enikő és Artúr; dr. Petrus Anna és Cooper.

6. Mikor van a vakvezetőkutyák világnapja?
Válasz: Minden évben április utolsó szerdáján ünnepeljük a vakvezetőkutyák világnapját.

Azok, akik mind a hat kérdésre helyes választ adtak, 10.000 Ft-os vásárlási utalványt nyertek, amelyet az MVGYOSZ segédeszközboltjában tudnak levásárolni. A nemes versengésben 21 játékos vett részt, közülük négyen voltak olyanok, akik mind a hat kérdésre tudták a választ.

A kvízjáték legsikeresebb, s egyben nyertes játékosai: Czeglédi Éva, dr. Herbert Attila, Szalai Szilvia, Varga Pál.

Minden résztvevőnek köszönjük, hogy hétről hétre velünk játszottak, a győzteseknek gratulálunk az eredményes versengéshez. A nyeremény átvételéről e-mailben tájékoztatjuk a nyertes játékosokat.

Hegedűs Katalin
kommunikációs munkatárs