Online kutatást indított a Budapesti Közlekedési Központ, melynek célja a fővárosi közlekedés problémáinak feltárása és megoldási javaslatok előkészítése. A kérdőíves felmérésben a vak és gyengénlátó válaszadókra is számítanak!

A BKK felülvizsgálja a 2019-ben elfogadott Budapesti Mobilitási Tervet, amely a városi közlekedés problémáinak feltárásával és megoldásával járul hozzá a környezeti, társadalmi és gazdaságfejlesztési célkitűzések eléréséhez mikro- és makroszinten egyaránt. A 2022-ben zajló tervezés célja, hogy naprakész válaszaink legyenek a közlekedésben jelentkező problémákra, a közelmúltban bekövetkezett változásokra, mint például a koronavírus-járvány közlekedési hatásai, vagy az EU klímapolitikája által támasztott új elvárások. A BKK számít a Budapesten közlekedők véleményére, fontos számukra, hogy közösen határozzuk meg az új célokat, amelyek mindannyiunk számára élhetőbbé teszik a fővárost.

Kérjük, hogy a BKK által közzétett kérdőív kitöltésével Ön is segítse a fenti célok elérését, egyúttal jelenítse meg a vak és gyengénlátó budapestiek szempontjait a vélemények között. A társaság mindenkit biztat, hogy vegyenek részt a problémák feltárásában és a Budapesti Mobilitási Terv céljainak kijelölésében.

A 20 kérdés megválaszolása mindössze 10-15 percet vesz igénybe.

A kérdőív két formátumban is kitölthető:
Az online változat – amely képernyőolvasó szoftverrel nem akadálymentes – az alábbi linken érhető el:
https://bkk.hu/fejlesztesek/budapesti-mobilitasi-terv/tarsadalmi-egyeztetes-2022/a-budapesti-kozlekedesi-problemak-es-celok-ertekelese.7470/

A képernyőolvasó szoftverrel dolgozó felhasználóknak lehetőségük van az innen letölthető, Word-formátumú kérdőív kitöltésére, amelyet a consul@bkk.hu e-mailcímre visszaküldve vehetnek részt a kutatásban. A Word-dokumentumban a válaszadás javasolt módját az egyes kérdéseknél jelölték, de természetesen ettől eltérő módon is el lehet végezni a jelölést, ha az egyértelmű. A BKK ezen válaszokat is anonim módon kezeli és az online kitöltésekkel megegyező módon használja fel az értékelés során.

Az online kérdőív kitöltésére 2022. június 19-ig, a Word-formátumú válaszok visszaküldésére pedig június 26-ig van lehetőség.

Köszönjük, hogy válaszaival Ön is hozzájárul a budapesti közlekedés fejlesztéséhez és a látássérült közlekedők érdekeinek képviseletéhez!

Németh Orsolya
szakmai vezető