Felhasználói felmérés Online

Az EP ás a Tanács 2016/2012 számú, a  közszférabeli szervezetek honlapjainak és mobilalkalmazásainak akadálymentesítéséről szóló Irányelve   2016.12.26-án lépett életbe, melynek értelmében az EU összes tagállama köteles a közszférabeli szervezetek honlapjainak és mobilalkalmazásaiknak akadálymentesítéséről gondoskodni.
Az Európai Bizottság felhívást tett közzé, melyben azt kéri, hogy minél többen vegyenek részt a közszférabeli szervezetek honlapjainak és mobilalkalmazásainak akadálymentesítéséről szóló felmérésben. A kérdőív megválaszolása és visszaküldése révén – különösképpen a fogyatékossággal élők – megoszthatják tapasztalataikat és tájékoztathatják véleményünkről a politikai döntéshozókat. A magyar nyelvű kérdőívet az következő linkre kattintva lehet elérni:
A kapott válaszokat
  1.   kizárólag a jelen felméréscéljaira fogják felhasználni

és

  1.  kérdőív kitöltőinek anonimitása garantált
Az MVGYOSZ kérése az, hogy minél több válasz érkezzen Magyarországról, és ezáltal megfelelő és átfogó képet lehessen alkotni a honlapok és mobilalkalmazások akadálymentességéről és a fenti direktíva megvalósításának aktuális állásáról. Az online kérdőív 2018. 10.14-ig érhető el.