Mivel a késlekedő jó idő és a folytonos esőzések miatt aligha tudunk kirándulni a szabadba, a Gépház pénteki adásában egy egyszerű, de nagyszerű mobilalkalmazással megidézzük a tavasz szellemét egy visszatérő vendégünkkel, aki emellett egy újabb alternatívát is megmutat, amellyel beszélő órává alakíthatjuk iOS készülékünket.

Soron következő adásunkban a hallgatói levelek mellett két témával is foglalkozunk, ezek prezentálásában pedig heti vendégünk, Lakatos Melitta lesz segítségünkre.
Vendégünk elsőként egy olyan területre kalauzol minket, amely a Gépház fennállása óta talán még csak szóba sem került, bemutatjuk ugyanis a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület mobilalkalmazását, amely többek közt arra hivatott, hogy az általunk kiválasztott vagy megkeresett madarak hangját meghallgathassuk, illetve információkat szerezzünk róla.

Az appot iOS és Android alatt is megnézzük, majd hallgatózunk is egy kicsit, és jól ismert, illetve ritkábban előforduló madarak hangját is megkeressük az alkalmazásban.
Meli emellett javasol egy olyan alternatívát iOS rendszerre, amely segítségével az Apple készülékünk akkor is be tudja mondani magyarul a pontos időt a lezárt kijelző mellett, ha nem telepítünk semmilyen külsős mobilalkalmazást, ehelyett az iOS beépített Parancsok szoftverét használjuk a művelethez.

Töltsön el egy pihentető órát ezen a pénteken is az MVGYOSZ és a Net-Média Alapítvány informatikai magazinműsorával, a Gépházzal!

Mikor? 2023. május 19-én, pénteken 20:00 órától. Ismétlés vasárnap 13:00 órakor.
Hol? Az online hallgatható Hobby Rádióban, melyet a www.hobbyradio.hu weboldalon érhetnek el.
A hallgatás linkje: www.hobbyradio.hu/play
Winamp-ba vagy egyéb zenelejátszó alkalmazásba illeszthető hivatkozás:
http://www.hobbyradio.hu/hobbyradio.m3u

Rauch Róbert
műsorvezető