Soron következő adásunkban beszélgetünk a héten megjelent iOS 15 operációs rendszer újdonságairól, valamint utánajárunk, mi történik a Gmail háza táján.

Adásunk kezdeteként bemelegítjük a Gépház áramköreit, ezt pedig a jól megszokott módon tesszük: hallgatói reakciókkal, véleményekkel, kérdésekkel foglalkozunk. Ezt követően a most megjelent iOS 15 rendszerről értekezünk, amely számos iPhone, iPad és egyéb Apple készülékekre vált elérhetővé a héten. Megbeszéljük a legfőbb újdonságokat, valamint arról is esik néhány szó, hogy a megjelenés óta eltelt igen rövid idő alatt milyen tapasztalatokat szereztünk az új iOS-ről.

Ezek után pedig ránézünk a Gmail-re. A nagyon sokak által elsődlegesen használt levelezőrendszer webes felülete az utóbbi napokban komoly változást mutat, és a látássérültek által használt, úgynevezett alap HTML akadálymentes felület a legtöbb Gmailes fiókban háttérbe szorult, sőt olyan esetek is előfordultak, hogy ezt nem is engedte visszaállítani a rendszer. Adásunkban ismertetjük, milyen lehetőségek állnak jelenleg rendelkezésre, hogy a jól megszokott felületet előhívjuk, ugyanakkor rá is pillantunk a Gmail másik felületére. Noha ezt a látássérült felhasználók közül igen kevesen használják, mégis megpróbálunk útmutatást adni, mire lehet számítani, ha a korábbi alap HTML-felület a későbbiekben teljes kivezetésre kerülne a rendszerből.

Minden további információ az MVGYOSZ és a Net-Média Alapítvány informatikai magazinműsorában, a Gépházban lesz hallható!

Mikor? 2021. szeptember 24-én, pénteken 20:00 órától. Ismétlés vasárnap 13:00 órakor.
Hol? Az online hallgatható Hobby Rádióban, melyet a www.hobbyradio.hu weboldalon érhetnek el.
A hallgatás linkje: www.hobbyradio.hu/play
Winamp-ba vagy egyéb zenelejátszó alkalmazásba illeszthető hivatkozás:
http://www.hobbyradio.hu/hobbyradio.m3u

Rauch Róbert
műsorvezető