A Városliget ZRT. tájékoztatása szerint a járványügyi korlátozások nem érintik a Vakok Kertje működését, mely április 1-jével „menetrend szerint” megnyitja kapuit.

 

Végre megérkezett a várva várt tavasz, rügyeznek a fák, nyílnak a virágok és a napsütés is a szabadba hívogat. A napfényre nemcsak immunrendszerünk megerősítése érdekében van szükségünk, bár a mostani járvány idején ez sem elhanyagolható szempont. Egészségünk védelme céljából mostanság legcélszerűbb szabadtéri kikapcsolódást választani, amire a városligeti Vakok Kertje ideális körülményeket kínál.

A kert a már megszokott módon április 1-jén nyit meg. Hétfői napok kivételével minden nap 12-18 óra között gondnoki felügyelet mellett használhatják a kertet a látássérült pihenni vágyók és kísérőik. A nyári nyitvatartás május 1-jétől lép életbe, ekkor már egészen este 20 óráig lehet a kertben tartózkodni. A látássérült emberek szervezetei az MVGYOSZ-nél igényelhető beléptető kártyával továbbra is bármikor szabadon használhatják a Vakok Kertjét.

Gyógypedagógus munkatársunk, Moni Imola még márciusban bejárta a kertet, és részletesen összefoglalta, milyen lehetőségeket kínál a vak és gyengénlátó emberek számára kialakított parkrész a pihenni, kikapcsolódni, szórakozni vagy éppen ismereteiket bővíteni kívánó látogatóknak. A kert szolgáltatásait bemutató részletes cikk itt olvasható:

https://jovokilatasai.mvgyosz.hu/2021/03/24/onfeledt-kikapcsolodas-a-vakok-kertjeben/

A kert minden látogatójának kellemes pihenést és tartalmas kikapcsolódást kívánunk!