Az MVGYOSZ segédeszközboltjában új, járást segítő, állítható, fehér színű támbot kapható, mely receptre is felíratható, illetve a közgyógyellátási igazolvánnyal is megvásárolható. Az RS-11 fehér támbotot szemorvos nem írhatja fel!

A 12 fokozatban állítható járóbot alumíniumból készült, így nagyon könnyű. A magassági fokozatot a járóbot felső csövén található csapos külső rögzítő gyűrű kiemelésével, majd a két cső egymáshoz viszonyított elmozdítása után a kívánt furatba történő bepattintással állíthatjuk be. Masszív, stabil támasz, a járóbot rúdirányú terhelhetősége: max. 90 kg.

Ki írhatja fel a botot?

Szakképesítési követelmény: ortopédia-traumatológia, ortopédia, orvosi rehabilitáció (csecsemő- és gyermekgyógyászat), traumatológia, fizikális medicina és rehabilitációs orvoslás, rehabilitációs medicina, reumatológia, sebészet, érsebészet, gyermeksebészet, neurológia, gyermekneurológia, idegsebészet, geriátria, ismételt rendelés esetén a beteg háziorvosa is.

A VÉNYEN az RS-11 állítható járóbot felírásnak kell szerepelnie. A kihordási idő 36 hónap, tehát 3 évenként egyszer lehet felíratni. A TB felírásnál az RS-11-es járóbotot 80%-ban támogatja normatív jogcímen a NEAK, a receptre felírt bot 682 forintba kerül az igénylőnek.
Közgyógy támogatott a termék.

Az RS-11 fehér támbot teljes áron is megvásárolható az MVGYOSZ segédeszközboltjában, az eddig forgalmazott támbotokhoz képest jelentős árkedvezménnyel.

A támbot tagi kedvezményes ára: 3540 Ft.

A 75%-os kedvezmény, amit az MVGYOSZ évente egy alkalommal biztosít, erre a termékre is igénybe vehető.

A támbotot az alábbi linken érheti el a webáruházban.

dr. Nagyné Berke Mónika
szolgáltatásvezető