A hét elején startolt el a teljesen megújult Távszem, így összeszedtük az elmúlt napok tapasztalatait róla. Emellett bemutattuk a BlindShellre már egy ideje elérhető, mégis kevés érdeklődésre számot tartó Skype alkalmazást is.

A szokott időben, péntek este nyolckor kezdődő adásunk első stációja a Távszemé lesz. Június 26-án elindult a vadonatúj webalkalmazás nyilvános tesztidőszaka, így főként azzal foglalkozunk, miként tehető kényelmesebbé annak használata, és megmutatjuk azokat a beállításokat, amelyeket érdemes, sőt egyes készülékeken szükséges lehet elvégezni a megbízható működés érdekében.

Megnézzük, miként lehet engedélyeket kiosztani a Safari böngészőn keresztül a Távszem webalkalmazásnak, sőt megpróbálkozunk egy érdekes kísérlettel, amelynek keretében egy Windowsos számítógéppel próbáljuk meg felhívni a Távszem szolgáltatást.
Mindezek után elővesszük a BlindShell Classic 2 készüléket, és megnézzük, mire képes az ahhoz tervezett Skype Lite alkalmazás. Megmutatjuk annak felületét, az üzenetváltás módját, továbbá egyéni és csoportos hívásokat is létesítünk vele.

Elégítse ki digitális kíváncsiságát ezen a héten is a Gépházzal, az MVGYOSZ és a Net-Média Alapítvány informatikai magazinműsorával!

Mikor? 2023. június 30-án, pénteken 20:00 órától. Ismétlés vasárnap 13:00 órakor.
Hol? Az online hallgatható Hobby Rádióban, melyet a www.hobbyradio.hu weboldalon érhetnek el.
A hallgatás linkje: www.hobbyradio.hu/play
Winamp-ba vagy egyéb zenelejátszó alkalmazásba illeszthető hivatkozás:
http://www.hobbyradio.hu/hobbyradio.m3u

Rauch Róbert
műsorvezető