Az MVGYOSZ által honosított és forgalmazott BlindShell Classic 2 típusú készüléket most rendkívül kedvező feltételekkel, támogatott áron lehet megvásárolni a szövetség segédeszközboltjában.

Az MVGYOSZ segédeszközboltja 2020-ban kezdte árusítani a magyarul beszélő, nyomógombos okostelefont, melynek töretlen volt a népszerűsége az eltelt másfél év alatt. A szövetség hosszú időn keresztül próbálta elérni, hogy az 1-es változat is tartalmazzon olyan alkalmazásokat, amelyek a magyar látássérült felhasználók számára elengedhetetlenül szükségesek az önálló életvitelhez. A készülék gyártója viszont nem tudta az 1-es változatot úgy módosítani, hogy abban az MVGYOSZ által fejlesztett alkalmazások is elérhetőek legyenek. Megoldásként javasolta, hogy az MVGYOSZ honosítsa a BlindShell Classic 2-es készüléket, amely a már megszokott funkciókon túl sok új kényelmi, szórakozási lehetőséget is kínál. A 2-es típuson már elérhető többek között az MVGYOSZ Hangoskönyvtára alkalmazás is. Ígéretet kaptunk arra, hogy a Távszem is hamarosan elérhető lesz, ugyanis a készülék kamerája már képes megfelelő képet továbbítani az operátorok részére.

A szövetség által fejlesztett alkalmazások mellett további olyan appokat is találunk a telefonon, amelyek az előző típuson még nem voltak elérhetőek. Ilyenek például a Facebook, Messenger, a WhatsApp, a nagyító és a Skype Lite alkalmazások. Az új változat új funkciókat is tartalmaz, így a készülék segítségével könnyen megtalálhatjuk például a kulcscsomót, de bármi másra is rátehetjük a csipogót (beacont), amit gyakran szoktunk keresni.

Az MVGYOSZ január 18. és 28. között lehetővé tette a felhasználók részére, hogy a hibátlan BlindShell Classic 1-es készülékeket 2-es típusra cseréljék. Ezzel a lehetőséggel 107 látássérült személy, illetve szervezet élt. Mostantól viszont rendkívül kedvező áron megvásárolható a BlindShell Classic 2-es típus, a már jól megszokott két színben (piros és fekete). Vásárolható hozzá szilikontok, amely biztonságosan körbeöleli a készüléket, illetve a csipogók is elérhetőek a bolt.mvgyosz.hu webáruházban, de előzetes időpontfoglalás mellett személyesen is megvásárolhatóak Budapesten, a Thököly út 105. szám alatt, a második emeleten.

A BlindShell Classic 2-es készülék tagi bruttó ára: 75.000 Ft
A szilikontok tagi bruttó ára: 7.620 Ft
A csipogó tagi bruttó ára: 15.240 Ft

A beszerzési ár jóval magasabb, mint a tagi eladási ár, ezért a két ár közötti különbséget az MVGYOSZ részére befolyt adományokból finanszírozzuk. A szövetség ily módon támogatja azt, hogy a látássérült vásárlók minél szélesebb köre juthasson hozzá kedvező áron a készülékhez.

A BlindShell Classic 2-es készülékről részletesen az MVGYOSZ és a Net-Média Alapítvány közös műsorában, a Gépházban hallhattak, melyet az alábbi linken tudnak visszahallgatni: http://gephaz.hobbyradio.hu/kiprobaltuk-a-blindshell-2-t-a-vakok-szamara-keszult-telefon-uj-generaciojat/

dr. Nagyné Berke Mónika
szolgáltatásvezető