Audionarrációval kísérve mutatják be a Kőszívű – a Baradlay-legenda című musicalt 2023. május 21-én 19.00 órakor az Erkel Színházban. Az előadásra a látássérült emberek 30 % kedvezménnyel vásárolhatnak jegyet.

A három Baradlay fiú, Ödön, Richárd és Jenő, valamint édesanyjuk fordulatos, izgalmas és meseszép története az 1848/49-es forradalom és szabadságharc viharában. Jókai Mór regényének musical adaptációja, a Kőszívű – A Baradlay-legenda a mindent legyőző testvéri és anyai szeretetről, a haza szolgálatáról és a szerelem erejéről tanúskodik. A népszerű színházi előadást most látássérült emberek számára akadálymentesítve, audionarrációval kísérve mutatják be.

Az előadás a Magyar Vakok és Gyengénlátók Országos Szövetsége (MVGYOSZ), a MusicalNeked Produkció és a Civilút Alapítvány együttműködésében valósul meg, a program nagykövete Lengyel Zsófia, a Mindenki Képes Egyesület elnöke, látássérült parasportoló.

Az együttműködésről készült videóanyag itt érhető el:
https://www.youtube.com/watch?v=IU62WVbVfFE

Magyarországon több tízezer olyan látássérült személy él, akik a színházi előadásokat csak audionarrációval élvezhetik igazán. Az akadálymentesített előadáson az audionarrátor „elbeszéli” a színpadon látható vizuális üzeneteket (testbeszéd, mozgás), hozzásegítve a látássérült nézőket a teljesebb élményhez. A vak és gyengénlátó emberekhez a narrátor által elmondott információ fej- vagy fülhallgatón keresztül jut el, így az ép látású nézőkkel együtt élvezhetik az előadást. A május 21-i Kőszívű – A Baradlay-legenda előadáson a Civilút Alapítványnak köszönhetően Szőke-Tóth Cecília audionarrátor biztosítja az egyenlő esélyű hozzáférést a Tour Guide System rendszerén keresztül.

Az audionarrált előadást és a kedvezményes jegyvásárlási lehetőséget az MVGYOSZ is meghirdeti tagjai, illetve tagszervezetei körében. A kedvezményre jogosító kuponkódot az MVGYOSZ tagegyesületeitől kaphatják meg az érdeklődők.

A jegyek megvásárlása és a kedvezményes kuponkód érvényesítése az alábbi linken lehetséges:
https://koszivumusical.hu/hu/eloadasaink/erkel-szinhaz-2023-majus-21-vasarnap-1900

A szervezők felhívják a figyelmet arra, hogy a honlap nem akadálymentes, így a látássérült érdeklődők a jegyvásárláshoz kérjenek segítséget tagegyesületüktől vagy más segítőjüktől.

Budapest, 2023. április 26.