A Funkcionális Tréning Sportegyesület 2019. szeptember 22-én szervezte meg másodjára a gyömrői Tókerülő Futóversenyt, melyre az MVGYOSZ tagjait is invitálta.

Az egyesület tavalyi versenyén 500 versenyző állt rajthoz és ez most sem volt másképp. Az indulók között kutyások, mozgássérült és látássérült személyek is voltak. A versenyszámok között rövidebb (1,2 km, 2,4 km stb.) és hosszabb távok (6 km, 10 km) is voltak.

A szervezők külön futamot szerveztek a látássérült futóknak, de az MVGYOSZ a látássérült indulókkal egyeztetve jelezte, hogy a futás akkor jelent igazi élvezetet számunkra, illetve akkor van értelme, ha együtt futunk másokkal. Így együtt indultunk a felnőtt kategóriába nevező futókkal, melyet mindenki örömmel fogadott.

Futóink között első helyen Horváth Lászlóné ért célba. Második helyen az MVGYOSZ képviseletében Puskás Anett ért célba Puskás Dáviddal. Hozzá kell tennünk, hogy Horváth Lászlóné az összetettben második helyezést ért el.

A gyömrői futóversenyhez hasonló kisebb futóversenyek fontosak a nagyobb volumenű társaik mellett. Lehetőséget biztosítanak a kezdő, kis távot futó versenyzőknek.

A futáson befolyt összeget az egyesület jótékonysági célra fordítja.

Ezúton is gratulálunk minden futónak!

Puskás Anett

MVGYOSZ munkatárs