A 2024-es év első Gépház adása a megszokott időben és helyen startol, felütésként pedig egy igen hasznos eszközt ajánlunk hallgatóink figyelmébe. A szóban forgó hardver egy vékony, masszív billentyűzet, amely több eszköz egyidejű kezelésére is alkalmas, különböző vezeték nélküli technológiákat vegyítve.

A decemberi pihenő után újult lelkesedéssel jelentkezik a Gépház, a 2024-es első új műsort ma este hallgathatják meg az érdeklődők. A csapat összetétele változatlan, a témák, bemutatók azonban hétről hétre újak lesznek idén is. A ma esti adást természetesen most is hallgatói levelek indítják, majd egy könnyed beszélgetést követően prezentáljuk a műsor főszereplőjét, amely egy igen figyelemre méltó vezeték nélküli billentyűzet. Az eszköz vékony, úgynevezett slim kialakítású, ám teljes értékű, azaz még a numerikus gombok is megtalálhatóak rajta, legfőbb vonzereje pedig, hogy rádióhullámos, illetve Bluetooth technológiás csatlakoztathatósággal is bír. Ennek gyakorlati haszna, hogy felismertethetjük vele kedvenc eszközeinket, például a PC-t, telefont, tabletet, televíziót, vagy ezek tetszőleges kombinációit, ezek között pedig nagyon egyszerűen, egy-egy billentyűparanccsal tudunk váltogatni. Ilyenformán egyetlen billentyűzetünkkel kezelhetjük számos eszközünket, azok között tetszőlegesen váltogatva, alig egy másodperc alatt.

A billentyűzet akkumulátorral, valamint mechanikus főkapcsolóval is rendelkezik, utóbbinak hála könnyedén elkerülhető a véletlenül történő aktiválás.
Műsorunkban természetesen alaposan ki is próbáljuk a szóban forgó perifériát, és vezérlünk vele többek közt iOS és Android eszközt, sőt még BlindShell telefont is.

Minden további részlet meghallgatható lesz az MVGYOSZ és a Net-Média Alapítvány Gépház című informatikai magazinműsorának legújabb adásában!

Mikor? 2024. január 12-én, pénteken 20:00 órától. Ismétlés vasárnap 13:00 órakor.
Hol? Az online hallgatható Hobby Rádióban, melyet a www.hobbyradio.hu weboldalon érhetnek el.
A hallgatás linkje: www.hobbyradio.hu/play
Winamp-ba vagy egyéb zenelejátszó alkalmazásba illeszthető hivatkozás:
http://www.hobbyradio.hu/hobbyradio.m3u

Rauch Róbert
műsorvezető