A ma este bemutatásra kerülő e-mailező alkalmazás hallgatói ajánlás okán kerül terítékre. Alapfunkciós, puritán, cserébe rendkívül egyszerűen kezelhető.

A jövő év elején, pontosan egy hónap múlva végleg megszűnik a GMail sokak által kedvelt, csaknem 15 éve működő legakadálymentesebb felülete. A Gépházban egy ideje igyekszünk alternatívákat mutatni ennek kiváltására, most egy igen puritán, de nagyon egyszerűen kezelhető szoftverre nézünk rá.

A POP Peeper nevezetű megoldás egy e-mail kliens, azaz a programban nyílik lehetőségünk e-maileket olvasni és írni, például a GMail szolgáltatáson keresztül is, a webes verzió megkerülésével. A szoftver legnagyobb előnye, hogy kezelőfelülete teljesen szabványos elemekből építkezik, így gyakorlatilag az egész programon belül elnavigálhatunk a jól ismert alap parancsokkal, nyilakkal, tabbal, enterrel. A Pop Peepernek ingyenes, illetve megvásárolható változata is van, adásunkban előbbit próbáljuk ki. Az ingyenesség ára, hogy ezen formában csak a lehető legalapvetőbb funkciókat kínálja, így e-mailek olvasására, törlésére, írására, illetve mellékletek kezelésére kell szorítkoznunk, ezeket azonban rendkívül egyszerűen tehetjük meg, akár egyszerre több postafiók esetén is.
Adásunkban kitérünk a program telepítésére, az e-mailfiókok beállítására, és megnézzük, miként működik az e-mailezés a gyakorlatban. Egyszerű, de nagyszerű appot mutatunk be, tartson velünk Ön is!

Mikor? 2023. december 1-jén, pénteken 20:00 órától. Ismétlés vasárnap 13:00 órakor.
Hol? Az online hallgatható Hobby Rádióban, melyet a www.hobbyradio.hu weboldalon érhetnek el.
A hallgatás linkje: www.hobbyradio.hu/play
Winamp-ba vagy egyéb zenelejátszó alkalmazásba illeszthető hivatkozás:
http://www.hobbyradio.hu/hobbyradio.m3u

Rauch Róbert
műsorvezető