Húsvéti ajándék gyanánt a BlindShell fejlesztői egy játékkal és két új alkalmazással örvendeztették meg a nagyérdeműt, a Gépház soron következő adásában utóbbi kettővel foglalkozunk. Az egyik fejlesztés igen hasznosnak, a másik pedig igen szórakoztatónak tűnik.

A Gépház péntek este nyolckor startoló adásában a fő témát az MVGYOSZ által honosított és forgalmazott BlindShell Classic 2 mobiltelefon fogja képviselni, egész pontosan a készülékre nemrég elérhetővé vált két új alkalmazás.

Elsőként a GPS Pontok nevű fejlesztést nézzük meg közelebbről, ebben egyik kedves hallgatónk, Kőrösmezey Dávid nyújt hathatós segítséget. A GPS pontok applikáció legnagyobb vonzereje abban áll, hogy képes elmenteni azon helyek GPS koordinátáit, ahol épp tartózkodunk, majd egy későbbi időpontban a helyet kiválasztva információkat nyújt arról, hogy az elmentett hely a koordináták alapján milyen irányba és milyen távolságra található aktuális pozíciónktól. Nem hagyományos navigációról van tehát szó, mégis hasznos lehet olyan helyek megtalálásakor, amely helyeken gyakran megfordulunk, de megfelelő útjelzők hiányában nehezen jutunk el oda.

Mindezek után a BS 2-re frissen debütált Spotify alkalmazást mutatjuk meg. A Spotify egyike azon népszerű zenei stream platformoknak, ahol régi és új zenék, sőt hangoskönyvek és podcastok kínálatából csemegézhet a felhasználó, azokat meghallgathatja, kedvencnek jelölheti, vagy felfedezhet új, eddig ismeretlen hangos tartalmakat.

Adásunkból kiderül, hogyan sikerült a BlindShell 2-re írt Spotify, a gyakran használt funkciókat pedig természetesen be is mutatjuk a készüléken.

Az MVGYOSZ és a Net-Média Alapítvány Gépház című informatikai magazinműsora ezen a pénteken is várja Önt!

Mikor? 2023. április 14-én, pénteken 20:00 órától. Ismétlés vasárnap 13:00 órakor.
Hol? Az online hallgatható Hobby Rádióban, melyet a www.hobbyradio.hu weboldalon érhetnek el.
A hallgatás linkje: www.hobbyradio.hu/play
Winamp-ba vagy egyéb zenelejátszó alkalmazásba illeszthető hivatkozás:
http://www.hobbyradio.hu/hobbyradio.m3u

Rauch Róbert
műsorvezető