A Chat GPT nevű csevegőrobotot alig fél év alatt ismerte meg a világ, az egyik igen népszerű internetes keresőbe pedig már bele is integrálták. Az ígéret szerint azzal, hogy írásos vagy szóbeli formában cseveghetünk a keresővel, hatékonyabban és egyszerűbben találhatjuk meg a kívánt információkat az interneten. A Gépházban ezt is kipróbáljuk.

A szokott időben, péntek este nyolckor adásba kerülő műsorunkban most is hallgatói levelekkel melegítünk be, beszélgetünk Windows 11-ről, új laptop vásárlásáról, de a korábban bemutatott BlindShell alkalmazások is teret kapnak.

Ezek után pedig beszélgetésbe elegyedünk a Microsoft Bing keresőjével, amely egy ideje már minden felhasználója számára bevezette új szolgáltatását, nevezetesen, hogy a Chat GPT technológiája segítségével beszélgetés formájában kérhetünk tőle információkat.

Magát a Chat GPT-t az év elején mi is bemutattuk, így ezen adásunkban nem arra fektetjük a hangsúlyt, hogy a gép hogyan érti meg írásunkat vagy épp beszédünket, sokkal inkább azt boncolgatjuk, hogy egyszerűbb dolgunk van-e, ha a hagyományos netes kereső helyett csevegéssel próbálunk meg információkhoz jutni.

Felteszünk a rendszernek informatikai kérdéseket, érdeklődünk buszmenetrendről, televíziós műsorokról, élelmiszerboltok akcióiról, és megpróbáljuk kideríteni, hogy a gyakorlatban leegyszerűsíti-e a felhasználó dolgát, ha ezt a legfrissebb technológiát használja kereséshez.

Azt, hogy mire jutunk, Ön is meghallgathatja péntek este nyolckor, ha az MVGYOSZ és a Net-Média Alapítvány informatikai magazinműsorával, a Gépházzal tart!

Mikor? 2023. április 21-én, pénteken 20:00 órától. Ismétlés vasárnap 13:00 órakor.
Hol? Az online hallgatható Hobby Rádióban, melyet a www.hobbyradio.hu weboldalon érhetnek el.
A hallgatás linkje: www.hobbyradio.hu/play
Winamp-ba vagy egyéb zenelejátszó alkalmazásba illeszthető hivatkozás:
http://www.hobbyradio.hu/hobbyradio.m3u

Rauch Róbert
műsorvezető