A leginkább kínai illetőségű, új generációs videomegosztó portál alig több, mint egy év alatt vált népszerűvé Magyarországon a fiatal célközönség számára, az utóbbi időben pedig a magánszemélyeken kívül egyre több cég és civil szervezet is képviselteti magát a TikTokon.

A Gépházban megnéztük, mire számíthat egy képernyőolvasót használó látássérült, ha meglátogatja a platformot, valamint arról beszélgettünk, milyen szinten élvezheti egy vak felhasználó a TikTokra feltöltött rövid videókat.

Műsorunk első néhány percében hallgatóink kérdéseire válaszoltunk, ezt követően pedig érdekes informatikai aktualitások kerültek terítékre. Leginkább a Telekom cég újonnan forgalomba hozott Androidos tévéboxáról beszélgettünk, amely éppenséggel akadálymentes is lehetne, de egyelőre, jelen formájában nem az.

Ezt követően pedig felmentünk a TikTokra!

A TikTok egy alig egynéhány éve népszerűvé vált videomegosztó portál, kiegészülve néhány közösségi funkcióval. Az oldalra – néhány héttel ezelőttig – kizárólag egy percnél rövidebb videókat lehetett feltölteni, így természetesen az ilyen anyagok képezik ott a tartalom legnagyobb részét. A TikTokot leginkább a tizenéves, kamaszkorú célközönség használta világszerte, mostanra azonban rendkívül ismertté vált más korcsoportokban is. Adásunkban számítógépen és mobilkészülékeken is vetünk egy pillantást a TikTok felületére, a portál kezelésére, valamint arról lamentálunk, hogy nyújthat-e bármiféle élvezetet teljesen vak felhasználók számára egy olyan videomegosztó, ahol zömében néhány másodperces videók vannak.
Tartson velünk ezen a pénteken is!

Mikor? 2021. július 30-án, pénteken 20:00 órától. Ismétlés vasárnap 13:00 órakor.
Hol? Az online hallgatható Hobby Rádióban, melyet a www.hobbyradio.hu weboldalon érhetnek el.
A hallgatás linkje: www.hobbyradio.hu/play
Winamp-ba vagy egyéb zenelejátszó alkalmazásba illeszthető hivatkozás:
http://www.hobbyradio.hu/hobbyradio.m3u

Rauch Róbert
műsorvezető