A Google cég legújabb kommunikációs szolgáltatását ezúttal iOS és Android rendszert futtató okostelefonokon nézzük meg a Gépházban.

Péntek esti adásunk első pár percében hagyományainknak hódolva ismét hallgatói leveleket olvasunk, ezen levelek közül azonban előkerül pár olyan is, amelyek egyáltalán nem nevezhetőek hagyományosnak vagy megszokottnak.

Olvasgatás után pedig elővesszük fő témánkat, amely még mindig a Google Chat, ám a múlt heti számítógépes bemutató után most mobilkészülékeken derítjük fel, mire képes a Google új szolgáltatása, és mire lehet vele képes maga a felhasználó.

Adásunkat a bemutató közepette megint csak színesíti majd néhány kevésbé hagyományos elem, például némi fordítási anomália az appokon belül, a meghökkenésen és derültségen túl azonban alaposan végignézzük mind az iPhoneos, mind az Androidos Google Chat alkalmazást. Csevegünk, csoportokat menedzselünk, fájlokat osztunk meg, teendőket ütemezünk, és mindeközben kiderítjük, mik a szoftver kezelésének sajátosságai a két eltérő platformon.

Szerezzen be friss infókat ezúttal is az MVGYOSZ és a Net-Média Alapítvány Gépház című informatikai műsorával!

Mikor? 2022. július 22-én, pénteken 20:00 órától. Ismétlés vasárnap 13:00 órakor.
Hol? Az online hallgatható Hobby Rádióban, melyet a www.hobbyradio.hu weboldalon érhetnek el.
A hallgatás linkje: www.hobbyradio.hu/play
Winamp-ba vagy egyéb zenelejátszó alkalmazásba illeszthető hivatkozás:
http://www.hobbyradio.hu/hobbyradio.m3u

Rauch Róbert
műsorvezető