A performanszhoz pedig egy online szolgáltatást fogunk használni, amely azt ígéri, hogy alig egy percnyi, beszédet tartalmazó hangmintából bárki hangján képes megszólalni.

Péntek esti adásunk első felében hallgatóink észrevételeivel, kérdéseivel és témajavaslataival foglalkozunk, így előkerül a nemrég tárgyalt online buszjegyvásárlás, az elfelejtett Google fiókos jelszó, de az is, mit jelent a megfizethető telefon fogalma a mostani, igencsak megváltozott piaci környezetben.

Műsorunk fő témája pedig egy olyan webalkalmazás lesz, amely mesterséges intelligenciát használó, felhőalapú technológia segítségével készít lényegében bárki hangjából szintetizált beszédet, pillanatnyilag angol nyelven.

Megmutatjuk, miként lehet regisztrálni és használatba venni a szóban forgó szolgáltatást, és lépésről lépésre végigmegyünk egy hang létrehozásának folyamatán, munkánk gyümölcseként pedig természetesen meg is hallgatjuk, mit műveltünk. A Gépház mindhárom műsorvezetőjének hangjából mesterséges beszéd készül, mégpedig alig egy percnyi magyar nyelvű hangmintából.

Önt is fülelni hívja péntek estére az MVGYOSZ és a Net-Média Alapítvány informatikai magazinműsora, a Gépház!

Mikor? 2023. február 24-én, pénteken 20:00 órától. Ismétlés vasárnap 13:00 órakor.
Hol? Az online hallgatható Hobby Rádióban, melyet a www.hobbyradio.hu weboldalon érhetnek el.
A hallgatás linkje: www.hobbyradio.hu/play
Winamp-ba vagy egyéb zenelejátszó alkalmazásba illeszthető hivatkozás:
http://www.hobbyradio.hu/hobbyradio.m3u

Rauch Róbert
műsorvezető