Már csak egy hónapig lehet beküldeni a megálmodott piktogramokat!

Az MVGYOSZ piktogram tervező pályázatot hirdetett diákok számára.

2019 őszétől napvilágot lát a Magyar Vakok és Gyengénlátók Országos Szövetsége (MVGYOSZ) A jövő kilátásai című online elérhető információs központja, mely az integrált oktatásban tanuló látássérült diákok tanulását és tanítását célozza segíteni. Ennek alkalmából meghirdetjük piktogram tervező pályázatunkat diákok számára. A jövő kilátásai oldal az MVGYOSZ egyik aloldala lesz, melyen a Szövetség logója mellett egy piktogram fogja jelezni, hogy az érdeklődő A jövő kilátásai aloldalon jár.

Ha van kedved alkotni és hiszel abban, hogy mindenki egyenlő esélyű tudáshozzáférést érdemel, készítsd el A jövő kilátásai online információs központ jelképét! Tervezz piktogramot!

Bármilyen technikával dolgozhatsz, nincs kikötés!

A pályázat feltételei:

  • 8-19 éves korosztály.
  • A piktogram tükrözze A jövő kilátásai program szemléletét, melyet lentebb olvashatsz.
  • Legyen összhangban az MVGYOSZ arculatával, melyet a www.mvgyosz.hu oldalon tanulmányozhatsz.

 

A műveket 2019. június 1-től a következő címre kérjük eljuttatni:

Levélben: Magyar Vakok és Gyengénlátók Országos Szövetsége, 1406 Budapest, Pf. 44., A borítékra írjátok rá: A jövő kilátásai

E-mailben: szervezes@mvgyosz.hu, a Tárgy mezőbe írjátok be: A jövő kilátásai.

 

Kérdéseiteket szintén a szervezes@mvgyosz.hu mail címen fogadjuk.

 

A beérkezési (!) határidő: 2019. szeptember 30. Az ezt követően érkezett pályaműveket nem tudjuk elfogadni.

 

Az első helyezett alkotása lesz A jövő kilátásai online információs központ piktogramja. Emellett a nyertes egy 30000 Ft, azaz harmincezer forint értékű vásárlási utalványt fog kapni, melyet könyv vásárlására tud beváltani.

Ennek átadására 2019. október 14-én kerül sor a Fehérbot világnapja alkalmából (október 15.). A győztest mailben értesítjük.

A beküldött művek hátuljára kérjük a nevet, életkort, oktatási intézmény nevét, címét, a mentortanár nevét és a kapcsolattartó személy mail címét, telefonszámát feltüntetni! E-mailben beküldött műveknél szintén ezeket az adatokat kérjük.

A pályázók részvételükkel elfogadják az MVGYOSZ feltételeit, miszerint a beküldött művek az MVGYOSZ tulajdonába kerülnek, melyeket a szövetség saját céljaira felhasználhat. A beküldött adatokat az érvényes adatvédelmi törvénynek megfelelően, a pályázat kiírója kizárólag a pályázattal összefüggésben kezeli.

 

A jövő kilátásai projektről

A projekt látássérült fiatalok tanulását és tanítását célozza segíteni jó gyakorlatok gyűjtésével. A gyakorlatokat várjuk minden érintettől, legyen az diák, tanár, szülő, vagy éppen volt diák. Az összegyűjtött jó gyakorlatokat eljuttatjuk a döntéshozó szervek irányába. Ezen tevékenységünk mellett minden olyan információt gyűjtünk, mely segíti tanulásukat, pályájukat és közösségi életüket. Ezeket az információkat és jógyakorlatokat célozzuk megosztani az érintett személyekkel az ősszel induló online elérhető információs központunkban. A projekt munkatársai fontosnak tartják, hogy a látássérült diákok megkapják a lehetőséget az elérhető tudáshoz, mely nekik is alapvető joguk. Ha egyetértesz ezzel a kijelentéssel, Te is csatlakozz a projekthez! Keress minket a szervezes@mvgyosz.hu mail címen, és küldd el jó gyakorlatodat!

 

Sikeres pályázást kívánunk!

 

Puskás Anett
projekt munkatárs