Az MVGYOSZ segédeszközboltjában kapható a BlindShell CLASSIC magyarul beszélő, nyomógombos telefon, mely célzottan látássérült emberek számára lett kifejlesztve, és amelyet online bemutatunk Önöknek.

 

Az MVGYOSZ munkatársai közreműködésével elkészült a BlindShell CLASSIC nyomógombos telefon honosítása. A telefon sajátossága, hogy sok olyan funkció és alkalmazás is elérhető rajta, amelyek az okostelefonokra jellemzők. Ilyen például az e-mailezés, a Youtube-csatorna használata, az időjárásjelentés lekérése, a helymeghatározás, valamint többféle játék, de speciális, kifejezetten látássérült emberek számára hasznos alkalmazásokat is tartalmaz. Ilyen a színfelismerő, a zseblámpa funkció, vagy a txt formátumú könyvolvasó. A készülék minden egyes menüpontja magyarul beszél. Az MVGYOSZ Hangoskönyvtára és a Távszem alkalmazás is elérhető lesz a készüléken, jelenleg az alkalmazások integrálása, fejlesztése folyik.

A készülék használatát, az elérhető alkalmazásokat online mutatjuk be 2020. szeptember 29-én, kedden 10.00 órai kezdettel. Az online bemutató a Google Meet-en keresztül lesz megtartva.

A bemutatóra jelentkezni egy érvényes e-mail cím megadásával lehet az MVGYOSZ elérhetőségei egyikén.

A megadott e-mail címre megküldjük az előadás linkjét.

A készülék kártyafüggetlen, tagi ára bruttó 99.000 Ft.

A telefon üzembehelyezéséről és használatáról részletesebb tájékoztatót a vásárlás során Braille vagy nagybetűs formában biztosítunk.

dr. Nagyné Berke Mónika

szolgáltatásvezető