A netes bankolás teljes megújulása nem csupán az OTP weboldalát, hanem a pénzintézet mobilos alkalmazásait is elérte. Noha még egy ideig működik a régi mobilapp is, a Gépházban utánajártunk, mit nyújt a megújult szoftver, milyen szolgáltatások érhetőek el azon keresztül, és mi a helyzet az akadálymentességgel iOS, valamint Android rendszeren.

Adásunk kezdő akkordjaként ismét hallgatói levelekkel és néhány aktuális informatikai témával foglalkozunk, majd miután bemelegedtek a Gépház áramkörei, máris elővesszük heti legfőbb témánkat, amely némileg az előző heti adás folytatása lesz. Múlt héten az OTP vadonatúj netbankjának webes felületét mustráltuk, így itt az ideje, hogy az új mobilos alkalmazással is foglalkozzunk, amely immáron mind Android, mind iOS rendszeren elérhető. Természetesen ezúttal is végigmegyünk a telepítési és beállítási folyamaton, megmutatjuk az alkalmazás felépítését, menürendszerét, valamint néhány alapműveletet is elvégzünk mindkét platformon, hogy kiderüljön, miként funkcionál az újdonság a gyakorlatban.

Tapasztalataink vegyesek, az egyik mobilos rendszeren az akadálymentesség csaknem példaértékű, míg a másikon bőven van még hová fejlődni.

Minden további részlet és infó meghallgatható az MVGYOSZ és a Net-Média Alapítvány informatikai magazinműsorának, a Gépháznak e heti adásában!

Mikor? 2021. július 23-án, pénteken 20:00 órától. Ismétlés vasárnap 13:00 órakor.
Hol? Az online hallgatható Hobby Rádióban, melyet a www.hobbyradio.hu weboldalon érhetnek el.
A hallgatás linkje: www.hobbyradio.hu/play
Winamp-ba vagy egyéb zenelejátszó alkalmazásba illeszthető hivatkozás:
http://www.hobbyradio.hu/hobbyradio.m3u

Rauch Róbert
műsorvezető