A helyközi Volán buszjegyek online történő vásárlása a webes felület mellett okostelefonon is elérhető, ám a két megoldásnak semmi köze egymáshoz, kezelésükben is teljesen eltérnek. A Gépházban megmutatjuk, mit jelent ez a gyakorlatban.

Péntek este nyolckor kezdődő műsorunkban a múlt héten megkezdett témát folytatjuk tovább, és számítógép után mobiltelefonon próbálunk meg helyközi buszjegyet vásárolni.
A mobilos jegyvásárlás jelenlegi rendszere több alkalmazásból is elérhető, mi most a Közlekedési Mobiljegy nevű alkalmazást használjuk vásárlásra, mivel tesztjeink szerint ez a jelenlegi legakadálymentesebb megoldás.

Az app felületét iOS, illetve Android rendszeren is megmutatjuk, és a teljes vásárlási folyamaton végigmegyünk. Fiókot regisztrálunk, kedvezményeket állítunk be, illetve természetesen jegyet is veszünk mindkét mobilplatformon.

Az applikáció kezelése, akadálymentessége és a jegyvásárlást érintő fontos információk mind meghallgathatóak lesznek péntek este, az MVGYOSZ és a Net-Média Alapítvány Gépház című műsorában!

Mikor? 2023. február 17-én, pénteken 20:00 órától. Ismétlés vasárnap 13:00 órakor.
Hol? Az online hallgatható Hobby Rádióban, melyet a www.hobbyradio.hu weboldalon érhetnek el.
A hallgatás linkje: www.hobbyradio.hu/play
Winamp-ba vagy egyéb zenelejátszó alkalmazásba illeszthető hivatkozás:
http://www.hobbyradio.hu/hobbyradio.m3u

Rauch Róbert
műsorvezető