Mint arról az elmúlt héten beszámoltunk, az MVGYOSZ október 13-án, pénteken 10 órától rendezi meg az idei fehérbot napi eseményét a Vakok Kertjében. Díjátadások, a Vakok Iskolája Legato kórusának fellépése, interaktív beszélgetés a székházépítésről, többek között ezek a programelemek várják az érdeklődőket.

Kimagasló munkájuk elismeréseként kik részesülnek a szövetség legmagasabb elismerésében, a Louis Braille-emlékéremben? Vajon mely önkéntes felolvasók érték el idén az 500 órányi felolvasást, amellyel elnyerték a Hangomat adom díjat?
Mikor költözik vissza az MVGYOSZ a Hermina úti székházba? Mik voltak a beruházás legizgalmasabb eseményei? Milyen tapintható építészeti elemeket ismerhetnek meg a résztvevők? Mely zenei művekkel örvendezteti meg a Vakok Iskolája Legato kórusa a hallgatóságot?

A feltett kérdésekre azok kapnak a leghamarabb választ, akik október 13-án részt vesznek az MVGYOSZ szabadtéri ünnepségén, amelyet a fehérbot nemzetközi napja alkalmából szervez a szövetség.

PROGRAMTERVEZET

10:00 Köszöntők
dr. Nyitrai Zsolt kiemelt társadalmi ügyekért felelős miniszterelnöki biztos
Fülöp Attila, a Belügyminisztérium gondoskodáspolitikáért felelős államtitkára (felkérés alatt)

10:20 Nyitóbeszéd
dr. Nagy Sándor, az MVGYOSZ elnöke

10:30 Vakok Iskolája Legato kórus
Karvezető: dr. Flamich Mária

10:35 Louis Braille-emlékérmek átadása

11:20 Vakok Iskolája Legato kórus

11:25 Hangomat adom díjak átadása

11:40 Vakok Iskolája Legato kórus

11:50 Díjazottak fotózása

12:00 Szendvicsebéd

12:30 Interaktív beszélgetés az MVGYOSZ megújuló székházáról
Moderátor: dr. Nagyné Berke Mónika, az MVGYOSZ szolgáltatásvezetője. A beszélgetés résztvevői Falvai Balázs DLA építész, Böröczffy István műszaki ellenőr, Erhart Péter, az MVGYOSZ székházfelújítást koordináló munkatársa. A beszélgetés során tapintható építészeti elemek megismerésére is sor kerül, valamint ép látású vagy gyengén látó érdeklődőink nagyított képösszeállítást nézhetnek meg.

13:30 Közösségi programok

 

Időpont: 2023. október 13. (péntek), 10:00 óra.

Az ünnepség helyszíne: Vakok Kertje (Budapest, XIV. kerület, Városliget, az Ajtósi Dürer sor és a Hermina út kereszteződésénél)

Az eseményen való részvétel díjmentes, de regisztrációhoz kötött. Jelentkezni lehet 2023. október 11-én 16:00 óráig az info@mvgyosz.hu e-mail címen vagy a 06(1) 384-8440-es telefonszámon.

Hegedűs Katalin
kommunikációs munkatárs