A Google cég az évek során számtalan platformot hozott létre felhasználói részére, hogy egymással kommunikálhassanak. Ezek közül majdnem annyi meg is szűnt már, mint amennyi létrejött, pénteki adásunkban azonban a legújabb alkotással, a Google Chattel foglalkozunk.

Adásunk első jónéhány percét teljes egészében arra szánjuk, hogy hallgatóink leveleivel foglalkozzunk, elmélkedjünk, kérdésekre válaszoljunk.

Műsorunk második részében pedig a Google Chat platformot vesszük górcső alá, szokásainknak megfelelően először Windowsos számítógépen, böngészőn keresztül.

A Google Chat az óriáscég egy újabb próbálkozása, hogy felhasználóit egy egységes platformra terelje, ahol azok írásos formában beszélgethetnek, vagy csoportos videokonferenciát létesíthessenek a Google Meet szolgáltatásban. A Google Chat azonban több, mint amennyinek első pillantásra tűnik. A személyes vagy csoportos beszélgetéseken túl olyan szolgáltatásokat is kínál, amelyek segítségével egyszerűbb projekteket is lebonyolíthatunk, legyen az akár informális, netán kisvállalati.
A csevegésre létrehozott csoportok átalakíthatóak úgynevezett projektterületekké, ennek hatására pedig a lehetőségek listája kibővül csoportos fájltárolással, vagy épp feladatütemezővel, a teendőkhöz pedig dátum és felelős is beállítható.

Minden további információ az MVGYOSZ és a Net-Média Alapítvány informatikai magazinműsorának, a Gépháznak következő adásában!

Mikor? 2022. július 15-én, pénteken 20:00 órától. Ismétlés vasárnap 13:00 órakor.
Hol? Az online hallgatható Hobby Rádióban, melyet a www.hobbyradio.hu weboldalon érhetnek el.
A hallgatás linkje: www.hobbyradio.hu/play
Winamp-ba vagy egyéb zenelejátszó alkalmazásba illeszthető hivatkozás:
http://www.hobbyradio.hu/hobbyradio.m3u

Rauch Róbert
műsorvezető