A márciusi utolsó Gépház adásunkban kipróbáljuk, miként teszi a dolgát a MÁV új szoftvere, amely arra hivatott, hogy egy telefonbeszélgetés keretein belül válaszoljon a belföldi menetrendet érintő kérdéseinkre. Kipróbálunk ezen kívül egy vak felhasználók számára fejlesztett konvertáló szoftvert is.

Adásunk első felében a hallgatói levelek után ismét egyfajta mesterséges intelligenciával foglalkozunk, ha már minden irányból ilyen fejlesztéseket öntenek a világra.
Ezúttal a MÁV-ot hívjuk fel, amelynél szolgálatba állt egy szoftver, amellyel a belföldi menetrendről lehet beszélgetni, és képes a feltett kérdéseinkre releváns válaszokat adni, ha belföldi vonatutat terveznénk. Próbánk során különbözőképpen szólunk a szoftverhez, és megpróbálunk minél több dolgot megérdeklődni tőle.

Ezután pedig a TCA Audio Converter nevű szoftvert próbáljuk ki, amely vak felhasználók számára készült, célja pedig, hogy a különböző népszerű hangformátumok közt konvertálhassunk, illetve egyes, a gépünkön vagy külső adathordozón lévő videóanyagokat is hangformátumba alakítsunk.
Megnézzük a szoftver beszerzését és az alkalmazás kezelési módját is megtárgyaljuk.
Várunk mindenkit a Gépházban, az MVGYOSZ és a Net-Média Alapítvány informatikai magazinműsorában!

Mikor? 2023. március 31-én, pénteken 20:00 órától. Ismétlés vasárnap 13:00 órakor.
Hol? Az online hallgatható Hobby Rádióban, melyet a www.hobbyradio.hu weboldalon érhetnek el.
A hallgatás linkje: www.hobbyradio.hu/play
Winamp-ba vagy egyéb zenelejátszó alkalmazásba illeszthető hivatkozás:
http://www.hobbyradio.hu/hobbyradio.m3u

Rauch Róbert
műsorvezető