A TalkBack képernyőolvasó új gyorsműveleteket, újfajta gépelési módot, megváltozott hangerőszabályzási metódust és rengeteg új Braille-kódtáblát kínál, köztük a magyart is.

Péntek esti adásunk felütéseként hallgatói leveleket veszünk elő, illetve előző műsorunkra visszautalva beszélgetünk még egy jót a mesterséges intelligencián alapuló, Chat GPT nevű fejlesztésről.

Műsorunk második felében pedig Androidozni fogunk. Mindenekelőtt számba vesszük, pillanatnyilag milyen TalkBack verziókkal találkozhat a felhasználó, és mi a különbség a Samsung, valamint a Google-féle régi és új Android verziókra kiadott képernyőolvasó variánsok között. Ezt követően pedig a néhány nappal ezelőtt frissült TalkBack olyan újdonságait mutatjuk be, amelyek a legtöbb felhasználó számára elérhetőek.

Végigmegyünk az újdonságokat részletező útmutatón, megmutatjuk a megújult gyorsműveletek funkciót, a hangerőszabályzás megváltozott módját, illetve a talán legjelentősebb változást, a megújult Braille-bevitelt. Utóbbi a frissítés során rengeteg új nyelv támogatására lett felkészítve, így többek közt teljes értékű magyar Braille-bevitelt is támogat, amit természetesen ki is próbálunk.

Töltsön el egy téli péntek estét az MVGYOSZ és a Net-Média Alapítvány informatikai magazinműsorával, a Gépházzal ezen a héten is!

Mikor? 2023. január 27-én, pénteken 20:00 órától. Ismétlés vasárnap 13:00 órakor.
Hol? Az online hallgatható Hobby Rádióban, melyet a www.hobbyradio.hu weboldalon érhetnek el.
A hallgatás linkje: www.hobbyradio.hu/play
Winamp-ba vagy egyéb zenelejátszó alkalmazásba illeszthető hivatkozás:
http://www.hobbyradio.hu/hobbyradio.m3u

Rauch Róbert
műsorvezető