A szeptemberi pezsgéssel együtt a Gépház is újabb fokozatra kapcsol. Őszi első adásunkban Király-Kékesi Csaba érkezik hozzánk, mégpedig az Orbit Reader készülékkel a tarsolyában, amely egy multifunkciós, 20 cellás Braille-kijelzővel és Braille-billentyűzettel ellátott eszköz.

Műsorunk bemelegítőjeként a Windows 11-et érintő legfrissebb és igen-igen felemás újdonságokról diskurálunk egy jót, és elmerengünk azon is, hogy milyen irányba tart a Windows.

Az eszmecsere után pedig máris vendégünk, Király-Kékesi Csaba ragadja magához a mikrofont, hogy prezentáljon a kedves hallgatóknak egy nagyon sokrétű, izgalmas eszközt. Az Orbit Reader arra hivatott, hogy mobilkészülékünket, vagy épp számítógépünket, képesek legyünk kezelni vele, sőt a képernyőolvasó által közölt információkat Braille-írás formájában közli is velünk. Az Orbit Readert tehát úgy tervezték meg, hogy mind a bevitel, mind a kimenet egy készülékben kapjon helyet. Így rendelkezik kurzormozgató gombokkal, illetve egy nyolc pontos Braille-billentyűzettel, ezek segítségével vezérelhető a telefon, vagy épp a PC. Továbbá van egy 20 cellás Braille-kijelzője is, amelyen pedig az eszköz által kiírt információk olvashatóak el. Mindemellett az Orbit Reader akkor is jó szolgálatot tehet, ha nem csatlakoztatjuk semmilyen eszközhöz, ekkor ugyanis könyvolvasásra, valamint jegyzetek készítésére használhatjuk.

Minden további részlet az MVGYOSZ és a Net-Média Alapítvány informatikai magazinműsorában, a Gépházban. Mindenkit szeretettel várunk!

Mikor? 2021. szeptember 3-án, pénteken 20:00 órától. Ismétlés vasárnap 13:00 órakor.
Hol? Az online hallgatható Hobby Rádióban, melyet a www.hobbyradio.hu weboldalon érhetnek el.
A hallgatás linkje: www.hobbyradio.hu/play
Winamp-ba vagy egyéb zenelejátszó alkalmazásba illeszthető hivatkozás:
http://www.hobbyradio.hu/hobbyradio.m3u

Rauch Róbert
műsorvezető