Számítógépen, iPhone készüléken és Androidos mobilon is játszható játékot mutatunk be ezen a héten a Gépházban, amely kikapcsolódásnak is kitűnő, de akár tudásunkat is gyarapíthatjuk vele.

A nyár következő péntek estéjén is érdemes az MVGYOSZ és a Net-Média Alapítvány Gépház című informatikai műsorát hallgatni, ezúttal ugyanis játékra invitáljuk a kedves érdeklődőket.

Az egykoron a televízióban is sugárzott Legyen ön is milliomos! címet viselő kvízt próbáljuk ki, amely immáron Windows alapú számítógépen és a népszerű okostelefonos platformokon is játszható.  A játék az évek során számos megvalósításban jelent meg, mi a műsorban arra vállalkozunk, hogy a legakadálymentesebb verziókat ismertessük meg mindenkivel.

A játék lényege, hogy helyesen válaszoljunk a feltett kérdésekre, helyes válaszainkkal pedig minél több pontot gyűjtsünk, a pontok az eredeti, televíziós változatban természetesen pénzösszegek voltak.

Minden kérdésre négy válaszlehetőség áll rendelkezésre, ebből a négyből kell az általunk helyesnek ítélt választ megjelölni. A játék folyamán három alkalommal vehető igénybe egy-egy segítség, a válaszok megfelezése, a közönség megkérdezése, valamint az úgynevezett telefonos segítség, utóbbinál az eredeti verzióban a játékos egy ismerősét megkérdezhette telefonon. A szoftverek mindhárom esetet képesek imitálni.

A számítógépes verzió extra funkciója, hogy aktiválható a Magyarországon vetített verziót legtovább vezető Vágó István hangja is, így olyan érzésünk lehet, mintha a játékvezető velünk kommunikálna játék közben.

A Legyen ön is milliomos!-t, jó szokásunkhoz híven, mindhárom népszerű platformon bemutatjuk. Várjuk Önöket péntek este nyolckor az arénában!

Mikor? 2021. június 18-án, pénteken 20:00 órától. Ismétlés vasárnap 13:00 órakor.
Hol? Az online hallgatható Hobby Rádióban, melyet a www.hobbyradio.hu weboldalon érhetnek el.
A hallgatás linkje: www.hobbyradio.hu/play
Winamp-ba vagy egyéb zenelejátszó alkalmazásba illeszthető hivatkozás:
http://www.hobbyradio.hu/hobbyradio.m3u

Rauch Róbert
műsorvezető