Minden évben április utolsó szerdáján ünnepeljük a vakvezetőkutyák világnapját. A népszerű kvízjátékok folytatásaként most játékos kedvű olvasóink a vakvezetőkutyákkal kapcsolatos tudásukat tesztelhetik.

Magyarországon 1978-ban indult el a vakvezetőkutya-kiképzés a Vakok Szövetsége berkein belül. Vitéz Lovag Rithnovszky János odaadó és küzdelmes munkájának köszönhető, hogy a magyarországi vakvezetőkutya-képzés hamarosan negyvenöt éves múltra tekint vissza. Összességében az elmúlt négy és fél évtizedben több mint 1000 látássérült ember életét könnyítették meg az MVGYOSZ által kiképzett segítőkutyák.

Az MVGYOSZ Vakvezetőkutya-kiképző Központjának honlapja és az MVGYOSZ Facebook-oldala folyamatosan ad hírt a vakvezetőkutyák kiképzésével kapcsolatos történésekről, az új vakvezető nemzedéket garantáló kiskutyák születéséről, az önkéntes kölyöknevelők vagy éppen az utógondozási program találkozóiról.

Az április 27-én induló kvízjátékban hat héten keresztül vakvezetőkutyás kérdéseket teszünk közzé az MVGYOSZ hírlevelében, amelyre a feladvány megjelenését követő csütörtök éjfélig kell a helyes megoldást beküldeni az info@mvgyosz.hu e-mail címre.

A bűvös hatos szám a vakvezetőpárost alkotók biztonságos közlekedését segítő lábak számát szimbolizálja, hiszen 4+2 láb és mindkettőjük odafigyelése szükséges a sikeres közös munkához.

Sorozatindító feladványunk így hangzik: Hogy hívták azt a gazdi-kutyus párost, akik 2021. évben az MVGYOSZ adó 1%-os kampányában szerepeltek?

Az első feladvány beküldési határideje: 2022. május 5. (csütörtök) éjfél.

Azok, akik mind a hat kérdésre helyes választ adnak, 10.000 Ft-os vásárlási utalványt nyernek, amelyet az MVGYOSZ segédeszközboltjában tudnak levásárolni. A boltban számos olyan termék kapható, amellyel kutyánknak is örömet szerezhetünk, így bátran mondhatjuk, ezzel a játékkal a kutyus és a gazdája is jól jár.

Hegedűs Katalin
kommunikációs munkatárs