Az új évad első adásába friss informatikai híreket és egy igen különleges laptop számítógépet hoz a visszatérő Gépház csapat.

Az augusztusi nyári pihenő után épp itt az ideje, hogy vadonatúj adásokkal jelentkezzen az MVGYOSZ és a Net-Média Alapítvány informatikai műsora, ennek első képviselőjét pedig most pénteken hallhatja a közönség.

Soron következő adásunkban a friss hírek és egy igen érdekes adatvédelmi diskurzus mellett egy olyan eszközt is bemutatunk, amely jelenleg egyáltalán nem számít hétköznapinak. A szóban forgó újdonság egy notebook, amely külsejét tekintve semmi meghökkentőt nem kínál, lelke azonban egy olyan hardveregység, amelyet általában okostelefonokban és táblagépekben alkalmaznak, hagyományos PC-ben nagyon ritkán. A mobil chipkészletes laptop a legtöbb dologban hasonlít hagyományos társaira, mégsem működik teljesen úgy, mint azok. Akkumulátoros üzemideje egy hagyományos hordozható PC-hez képest egészen kolosszális, ám Windows rendszere is speciális, és noha akadálymentes, mégsem fut rajta minden a megszokott módon.

Adásunkban megosztjuk a gépről szerzett eddigi tapasztalatainkat, és arra keressük a választ, mire lehet jó ez az egyébként igen barátságos áron beszerezhető gép, és melyek azok a tevékenységek, amelyekre egyelőre nem alkalmas.

Próbáljon ki ismét valami újat a Gépházzal!

Mikor? 2022. szeptember 2-án, pénteken 20:00 órától. Ismétlés vasárnap 13:00 órakor.
Hol? Az online hallgatható Hobby Rádióban, melyet a www.hobbyradio.hu weboldalon érhetnek el.
A hallgatás linkje: www.hobbyradio.hu/play
Winamp-ba vagy egyéb zenelejátszó alkalmazásba illeszthető hivatkozás:
http://www.hobbyradio.hu/hobbyradio.m3u

Rauch Róbert
műsorvezető