A pihenés nyáron mindenkire ráfér, így a Hobby Rádió stábjára is, de, hogy ne maradjunk péntek esti Gépház nélkül, az Apple Watch okosórákat, a BlindShell telefont bemutató adást, valamint a magyarul beszélő okostévét népszerű műsort megismétlik 2021. augusztus 6-án, 13-án, illetve 20-án a szokott időben, pénteken 20 órától. Miről is szóltak ezek a műsorok? Idézzük fel!

Az augusztus 6-i adás gyakorlatilag teljes egészében az Apple okosórájáról, a Watchról fog szólni, amely a cégtől megszokott módon teljesen akadálymentesen használható látás nélkül is.

A műsor első felében az okosórák szolgáltatásairól, működési alapelveiről, sőt az ilyen készülékek létjogosultságáról hallhatunk egy beszélgetést, majd megismerhető lesz az Apple okosórák kezelésének módja, a rendszer felépítése és működése, valamint a vakon történő kezelés alapjai is. Mindezek mellett a Watch olyan funkcióit is megismerhetik a hallgatók, amelyek az egészség védelmére, megőrzésére irányulnak, így például a sportolást menedzselő appokat, a pulzusmérést vagy épp az EKG-készítés lehetőségét.

A következő, augusztus 13-i adásban pedig az MVGYOSZ által forgalmazott BlindShell Classic magyarul beszélő, nyomógombos mobiltelefon kerül bemutatásra, amely rövid idő alatt igen nagy népszerűségre tett szert a látássérült vásárlók körében. Az adásból megismerhető lesz a készülék kezelése, alapvető szolgáltatásai, valamint a használókat leginkább érdeklő beállítási lehetőségek is. Kiemelten szó lesz azokról az új funkciókról, amelyek a karácsonyi szoftverfrissítést követően kerültek a telefonba, ilyen például a vadonatúj webböngésző.

Az augusztus 20-i adásban a beszélő smart televíziókról diskurálunk egy jót. Megbeszéljük, milyen a piaci helyzet ebben a szegmensben, és melyek azok a szempontok, amelyekre feltétlenül figyelni kell vásárláskor, ha tévénket képernyőolvasó szoftverrel szeretnénk használni. A beszélgetés után gyakorlatban tapasztaljuk meg, hogy miként működik egy ilyen készülék, és hogyan használhatják a látássérült emberek tévézésre, külső adathordozón található videóanyagok lejátszására, műsorok rögzítésére vagy éppen műsorinformációk megkeresésére.

Mikor? 2021. augusztus 6-án, 13-án és 20-án pénteken 20:00 órától.

Hol? Az online hallgatható Hobby Rádióban, melyet a www.hobbyradio.hu weboldalon érhetnek el.
A hallgatás linkje: www.hobbyradio.hu/play
Winamp-ba vagy egyéb zenelejátszó alkalmazásba illeszthető hivatkozás:
http://www.hobbyradio.hu/hobbyradio.m3u

Hegedűs Katalin
kommunikációs munkatárs