Az MVGYOSZ által honosított népszerű BlindShell 2-es készülékhez rendszerfrissítés érkezett, illetve négy teljesen új alkalmazás válik elérhetővé december 24-én.

Új rendszerverzió jelent meg a BlindShell Classic 2 készülékekhez 2022. december 20-án. A frissítés néhány fontos hibajavítás mellett, a képernyőolvasó kompatibilitását és az alkalmazások közötti tartalommegosztást javító változtatásokat is tartalmazza.

Karácsonyi ajándékként, 2022. december 24-én négy vadonatúj alkalmazás válik elérhetővé a BlindShell Classic 2 használók számára.

– Fájlkezelő
A régóta várt alkalmazás lehetővé teszi a telefonon lévő fájlok kezelését. A fájlok és mappák az SD-kártya és a készülék belső tárhelye között mozgathatók és másolhatók. A fájlkezelővel ki lehet bontani ZIP fájlokat, illetve azokat létrehozni, valamint szövegfájlokat szerkeszteni. Az alkalmazás együttműködik egyéb alkalmazásokkal, például az internetböngészővel és az e-mail klienssel, de a jövőben további fejlesztések várhatók.

– Fordító
Az alkalmazás a Mozilla alapítvány által (és uniós támogatással) kifejlesztett új, offline fordítást lehetővé tevő Bergamot fordítómotort használja. A fordító jelenleg a következő nyelveket támogatja: angol, cseh, észt, francia, holland, lengyel, német, olasz, portugál, orosz, spanyol és ukrán. Az alkalmazás együttműködik az E-mail, az Üzenetek és egyéb alkalmazásokkal, így a használók, a „Szövegmegosztás” funkció használatával hosszabb szövegeket is le tudnak fordítani anélkül, hogy a szöveget be kellene gépelniük. Az MVGYOSZ felvette a fejlesztőkkel a kapcsolatot a magyar nyelv elérése érdekében.

– Valutaváltó
Az alkalmazás egy, a nemzetközi utazások vagy vásárlások esetén jól használható, normál valutaváltó. Többszáz pénznemet támogat, az árfolyamok pedig naponta frissülnek. Az árfolyam letöltése után nincs szükség internet kapcsolatra, az átváltás offline történhet, ami szintén hasznos lehet külföldi utazások során.

– Sakk
Az egyik legnépszerűbb táblajáték mostantól a BlindShell Classic 2 készüléken is játszható.

Minden kedves BlindShell használónak békés ünnepeket kívánunk!

dr. Nagyné Berke Mónika
szolgáltatásvezető

Ollé Attila
nemzetközi referens