Az év elején a köztudatba berobbanó Chat GPT fantázianevet viselő csevegőrobot fejlődése úgy tűnik, továbbra is töretlen. Nemrég vált elérhetővé a hivatalos Chat GPT mobilapplikáció, mi pedig ezúttal iOS rendszeren próbáljuk azt ki.

Adásunk első perceiben belendülésként természetesen hallgatói leveleket veszünk elő, és többek közt megosztjuk hallgatóink tapasztalatait a Távszem új verziójának használatáról, és az alkalmazás engedélyeinek kezeléséről.

Ezt követően pedig a Chat GPT-vel, annak is az iOS alatt elérhető verziójával töltjük az időt. A mostanság igen népszerű chatrobotot az elmúlt hónapokban megannyi szolgáltatásba integrálták, többek közt a Microsoft Bing keresőjébe is, mi azonban most mégsem ezzel, hanem a modell eredeti változatával foglalkozunk, amelyet az év elején PC-n is megnéztünk.

A fejlődés nemcsupán ott mutatkozik meg, hogy a honlapon túl immáron mobilalkalmazással is rendelkezik a szolgáltatás. A Chat GPT a hónapok során kvázi intelligensebb, okosabb lett, legalábbis sokak egybehangzó véleménye szerint, erről igyekszünk most mi is meggyőződni a műsorban. Magyarul, konyhanyelven beszélgetünk vele, megpróbálunk információkat szerezni tőle a legkülönbözőbb témákban, és arra keressük a választ, vajon tényleg folyamatos-e a mesterséges intelligencia fejlődése.

Mindeközben természetesen bemutatjuk az Apple eszközökre fejlesztett Chat GPT mobilapplikáció felületét és akadálymentes használatát is.

Keressen válaszokat velünk Ön is, és tartson a Gépházzal, az MVGYOSZ és a Net-Média Alapítvány informatikai magazinműsorával!

Mikor? 2023. július 7-én, pénteken 20:00 órától. Ismétlés vasárnap 13:00 órakor.
Hol? Az online hallgatható Hobby Rádióban, melyet a www.hobbyradio.hu weboldalon érhetnek el.
A hallgatás linkje: www.hobbyradio.hu/play
Winamp-ba vagy egyéb zenelejátszó alkalmazásba illeszthető hivatkozás:
http://www.hobbyradio.hu/hobbyradio.m3u

Rauch Róbert
műsorvezető