A kevéssé ismert, de rendkívül hasznos fájlátviteli művelethez szükséges tudnivalókat adásunkban ismertetjük.

Műsorunk első felében hallgatói leveleket tárunk a nagyközönség elé, véleményeket olvasunk be és válaszolunk azon kérdésekre, amelyeket főként az előző adásban bemutatott okosporszívó kapcsán kaptunk.

Ezt követően pedig egy olyan módszert ismertetünk, amely segítségével mindenféle kábelek és internetes felhőtárhelyek közbeiktatása nélkül másolhatunk tartalmakat Androidos készülékeinkre, annak memóriakártyájára, vagy épp megfordítva a dolgot, telefonról számítógépünkre.

Maga a másolás művelete meglehetősen egyszerű, ám a működés előfeltételeinek megteremtése és a szolgáltatás üzembe helyezése nem feltétlenül kézenfekvő, némi időt és tudást kíván meg, utóbbit pedig adásunkban prezentáljuk.

A telefonra telepített FTP szerver alkalmazással és egy, a számítógépen futó FTP klienssel zsonglőrködve megmutatjuk, hogyan lehet gyorsan, egyszerűen zenéket, filmeket, egyéb tartalmakat mozgatni gépünk és telefonunk között, elkerülve mind a felhőszolgáltatókat, mind a kábelekkel való nehézkes munkát.

Gyarapodjon ezen a héten is informatikai tudással az MVGYOSZ és a Net-Média Alapítvány magazinműsora, a Gépház segítségével!

Mikor? 2022. május 13-án, pénteken 20:00 órától. Ismétlés vasárnap 13:00 órakor.
Hol? Az online hallgatható Hobby Rádióban, melyet a www.hobbyradio.hu weboldalon érhetnek el.
A hallgatás linkje: www.hobbyradio.hu/play
Winamp-ba vagy egyéb zenelejátszó alkalmazásba illeszthető hivatkozás:
http://www.hobbyradio.hu/hobbyradio.m3u

Rauch Róbert
műsorvezető