A tévézéssel foglalkozó legutóbbi két adás meglehetősen felkorbácsolta hallgatóink érdeklődését, így megmutatunk egy számítógépen, okostelefonon és egyéb platformokon elérhető online tévészolgáltatást, amely néhány napig ingyen tesztelhető, és függetlenül működik otthoni kábeltévés előfizetéseinktől.

Soron következő adásunk továbbra is a televíziózás körül forog, hallgatói levelek tömkelege érkezett ezen téma kapcsán, így mi sem engedjük el a dolgot. Az okostévés bemutató után egy kissé más aspektusból közelítjük meg a tévézést, és egy online elérhető szolgáltatáson keresztül fogyasztunk tartalmakat. A Sweet tv nevet viselő megoldás webes felületen, iOS és Android telefonokon, illetve néhány okostévés rendszeren érhető el. A Sweet tv lényege az online tévénézés, három díjcsomagban kínál összesen 114 csatornát, amelyeket működő internetkapcsolat esetén lényegében bárhol elérünk. A Sweet tv tehát egy havidíjas online televízió, de hűségidő vállalását jelenleg nem követeli meg felhasználóitól, és teljesen független háztartási televíziós előfizetéseinktől, tehát lényegében bárki igénybe veheti, továbbá hét napos próbaidőt is kínál fiókonként a szolgáltatás megismerésére.

Adásunkban megnézzük, miként lehet fiókot regisztrálni a platformon, ezt követően pedig Windowsos számítógépen és Androidos mobilon tévézünk vele. Megnézzük a díjcsomagok csatornakínálatát, kiderítjük, hogyan lehet csatornákat keresni, de olyan dolgokra is ránézünk, mint például a háttérben történő lejátszás, és a lezárt kijelzőn történő tévéhallgatás.

Az MVGYOSZ és a Net-Média Alapítvány Gépház című informatikai magazinműsora startra készen várja Önt is!

Mikor? 2024. február 23-án, pénteken 20:00 órától. Ismétlés vasárnap 13:00 órakor.
Hol? Az online hallgatható Hobby Rádióban, melyet a www.hobbyradio.hu weboldalon érhetnek el.
A hallgatás linkje: www.hobbyradio.hu/play
Winamp-ba vagy egyéb zenelejátszó alkalmazásba illeszthető hivatkozás:
http://www.hobbyradio.hu/hobbyradio.m3u

Rauch Róbert
műsorvezető