Az informatika jó néhány szegletéből hozunk újdonságokat, illetve megnyomkodunk egy újabb Tesla Androidos tévét is. Az idei szeptember utolsó napján is szolgálatba áll a Gépház csapata, hogy az informatikára szomjazók kedvére tegyen.

Adásunk első perceiben az új Windows 11-ről, illetve annak most megjelent éves frissítéséről beszélgetünk, valamint hasonlóképp teszünk az iOS rendszerrel is, melynek 16-os verziója nemrég debütált.

Ezután pedig ismeretséget kötünk egy Android rendszerrel működő, Tesla márkajelzésű televízióval is, azonban eddigi tévés tesztjeinktől eltérve ezúttal leginkább azzal foglalkozunk, hogy miként működnek a tévé bizonyos funkciói a 10-es Androidon.

Megnézzük, milyen beállításokat kínál a szövegfelolvasó motor és a TalkBack képernyőolvasó, megkísérlünk alkalmazást telepíteni a tévére a Play áruházból, illetve YouTube videókat is megpróbálunk keresni az eszközön.

Főként arra keressük a választ, hogy megérheti-e okostévét vásárolni úgy, ha szolgáltatónk csak közvetett hozzáférést enged a csatornákhoz, úgynevezett mediaboxon keresztül? Ebben az esetben ugyanis a tévés funkciók, úgymint: csatornainformációk, műsorújság, hangsávok, egyáltalán nem kerülnek felolvasásra, adódik tehát a kérdés, van-e így értelme a smart televíziónak, elegendő vonzerőt nyújt-e a többi szolgáltatás?
Adásunkban ennek járunk utána!

Mikor? 2022. szeptember 30-án, pénteken 20:00 órától. Ismétlés vasárnap 13:00 órakor.
Hol? Az online hallgatható Hobby Rádióban, melyet a www.hobbyradio.hu weboldalon érhetnek el.
A hallgatás linkje: www.hobbyradio.hu/play
Winamp-ba vagy egyéb zenelejátszó alkalmazásba illeszthető hivatkozás:
http://www.hobbyradio.hu/hobbyradio.m3u

Rauch Róbert
műsorvezető