Úgy tűnik, idén ősszel különösen gyorsan történnek a dolgok a BlindShell háza táján, a nemrég megjelent GPS app után egy új Messenger is érkezett a készülékre. A Gépházban megmutatjuk, miként kell kezelni, és milyen újdonságokat hozott.

A megszokott időben kezdődő adás első fele ismét hallgatói levelekről szól, illetve foglalkozunk némileg a nemrég debütált iOS 17 rendszerrel, továbbá hallgatói kérdésre arról is beszélünk, miként nyílik lehetőség egy ideig visszaállni a korábbi iOS verzióra.
Mindezek után ismét előkerül a BlindShell Classic 2 készülék, amely egy teljesen új Facebook Messenger alkalmazással lett gazdagabb. Erre szükség is volt, ugyanis a korábbi Messenger a hét elején megszűnt működni a Facebook anyavállalatának döntése okán. A BlindShell alkalmazáslistájából jelenleg Messenger 2 néven tölthető le az új app, műsorunkban pedig megnézzük, mit nyújt. Kipróbáljuk a megváltozott kezelőfelületet, felhívjuk a figyelmet néhány sajátosságára, illetve azokat a szolgáltatásokat is megnézzük, amelyek újonnan váltak elérhetővé, mint például a csoportos hang- és videóbeszélgetés, vagy a jobb minőségű hangüzenetek.
Legyen részese ezen a héten is valami újnak, és hallgassa az MVGYOSZ és a Net-Média Alapítvány informatikai magazinműsorát, a Gépházat!

Mikor? 2023. szeptember 22-én, pénteken 20:00 órától. Ismétlés vasárnap 13:00 órakor.

Hol? Az online hallgatható Hobby Rádióban, melyet a www.hobbyradio.hu weboldalon érhetnek el.
A hallgatás linkje: www.hobbyradio.hu/play
Winamp-ba vagy egyéb zenelejátszó alkalmazásba illeszthető hivatkozás:
http://www.hobbyradio.hu/hobbyradio.m3u

Rauch Róbert
műsorvezető