A helyközi és távolsági buszokon, vonatokon, esetenként a HÉV-járatokon használható új bérletkonstrukciók májustól lesznek elérhetőek, de elővételben már lehetőség van megváltani azokat, a Gépház pénteki adásában pedig azt is megnézzük, hogyan.

Soron következő műsorunkat egy kellemes és markáns diskurzussal indítjuk a Facebookot is birtokló Meta nevű cég virtuális valóságáról, a metaverzumról, a beszélgetést követően pedig egy sokakat érintő itthoni aktualitással foglalkozunk.

Május 1-jén, azaz jövő hétfőn életbe lépnek az új vármegye- és országbérlet-konstrukciók, ennek lényege, hogy egy 30 napos bérlettel a Volán, a MÁV/GYSEV, illetve egyes HÉV helyközi és távolsági járatokon korlátlanul utazhatunk. Az országbérlet az egész ország területén teszi ezt lehetővé, míg a vármegyebérlet azon megyében, amelyet vásárláskor kiválasztunk. Az új bérleteket a látássérült emberek 90 százalékos kedvezménnyel válthatják meg.

Jelen pillanatban az iOS és Android rendszerekre elérhető MÁV alkalmazás nyújt lehetőséget ezen új bérletek online megvásárlására, adásunkban pedig végigmegyünk a vásárlás folyamatán.

Megnézzük, hol érhető el az új felület, miként kell bekonfigurálni az utasokat és kedvezményeket, illetve műsorunk végére az is kiderül, mi az az elektronikus bérletigazolvány és miért szükséges feltétlenül az új bérletek megvételéhez.

Utazzon az MVGYOSZ és a Net-Média Alapítvány Gépház című informatikai magazinműsorával ezen a héten is!

Mikor? 2023. április 28-án, pénteken 20:00 órától. Ismétlés vasárnap 13:00 órakor.
Hol? Az online hallgatható Hobby Rádióban, melyet a www.hobbyradio.hu weboldalon érhetnek el.
A hallgatás linkje: www.hobbyradio.hu/play
Winamp-ba vagy egyéb zenelejátszó alkalmazásba illeszthető hivatkozás:
http://www.hobbyradio.hu/hobbyradio.m3u

Rauch Róbert
műsorvezető