A soron következő Gépházban beszélgetünk a most lezajlott, CES néven ismert Las Vegas-i elektronikai kiállításról, illetve ránézünk a MÁV új információs honlapjára, ahol a menetrenden túl más hasznos tudnivalók is könnyen kideríthetőek.

Ezen a pénteken is a megszokott időben jelentkezik a Gépház, amely ezúttal két témakörre összpontosít. Az első néhány percben a hallgatói levelek mellett azzal töltjük az időnket, hogy beszélgetünk a Las Vegasban lezajlott Consumer Electronics Show néhány újdonságáról, főként a megmosolyogtató, vagy épp bizarr technikai fejlesztéseket kiemelve.

Ezek után pedig górcső alá vesszük a MÁV egy relatíve új weboldalát, a mikorindul.hu-t, amely arra hivatott, hogy állomásokra, pályaudvarokra lebontva adjon valós idejű infókat az induló vagy érkező vasúti járatokról. A honlap címét kiegészítve egy belföldi pályaudvarral, illetve településsel, információkat kaphatunk az adott állomásról, illetve az onnan induló, oda érkező vonatokról. A honlap újdonsága nem a menetrendi információk átadásában keresendő, hisz ezekre számos jól bevált megoldás volt eddig is, ehelyett megnézhetjük, hogy a kiszemelt szerelvény mely vágányról indul, és milyen tulajdonságokkal bír. Kideríthető például, hogy a menetrendhez képest a jelenlegi infók alapján mikor várható annak indulása/érkezése, megtudható, hogy alkalmas-e a szerelvény például kerekesszékes utas szállítására, és az is elolvasható, hogy milyen feltételekkel vehető igénybe az adott járat. Mindemellett a legtöbb állomáshoz tartozik egy információs lap is, amelyen a jegypénztárakról, az állomáson elérhető szolgáltatásokról, illetve az állomás akadálymentességéről tájékozódhatunk.

A Gépház tehát ma is menetrend szerint indul, és minden kedves érdeklődő számára jegy nélkül igénybe vehető!

Mikor? 2024. január 19-én, pénteken 20:00 órától. Ismétlés vasárnap 13:00 órakor.
Hol? Az online hallgatható Hobby Rádióban, melyet a www.hobbyradio.hu weboldalon érhetnek el.
A hallgatás linkje: www.hobbyradio.hu/play
Winamp-ba vagy egyéb zenelejátszó alkalmazásba illeszthető hivatkozás:
http://www.hobbyradio.hu/hobbyradio.m3u

Rauch Róbert
műsorvezető