Néhány évvel ezelőtt az iOS felhasználók jelentős hányada igen nagy megelégedéssel használt egy egyszerű, de nagyszerű alkalmazást, amely a Beszélő óra nevet viselte. Ezen app ugyan már nem szerezhető be, egy kedves hallgatónk viszont most mutat egy alternatív megoldást.

Adásunk első részében arra a tömérdek hallgatói levélre igyekszünk válaszolni, amelyek részünkre érkeztek: szóba kerül a Rivo 2 billentyűzet, a hangot adó és rezgő powerbank, de beszélünk olcsó és kisméretű laptopról is.

Mindezek után pedig átadjuk a terepet Seregi András hallgatónknak, aki a Chimes nevet viselő iOS applikáció bemutatóját prezentálja a publikum számára. A Chimest lényegében arra használhatjuk, hogy készülékünk bizonyos meghatározott időközönként, például óránként jelezzen nekünk, akkor is, ha egyébként a kijelzője éppen zárolva van. Egyfajta alternatívája ez az alkalmazás a korábban nagy népszerűségnek örvendő, de az új készülékeken már nem használható Beszélő óra applikációnak.
A Chimes ingyenes, de beállítása igényel némi időt és energiát, András a beállítási folyamat teljes egészét megismerteti az érdeklődőkkel.

Hallgassa ezen a pénteken is a Gépházat, az MVGYOSZ és a Net-Média Alapítvány informatikai magazinműsorát!

Mikor? 2023. május 12-én, pénteken 20:00 órától. Ismétlés vasárnap 13:00 órakor.
Hol? Az online hallgatható Hobby Rádióban, melyet a www.hobbyradio.hu weboldalon érhetnek el.
A hallgatás linkje: www.hobbyradio.hu/play
Winamp-ba vagy egyéb zenelejátszó alkalmazásba illeszthető hivatkozás:
http://www.hobbyradio.hu/hobbyradio.m3u

Rauch Róbert
műsorvezető