Hosszas várakozás után új verziót kapott a MÁV Elvira internetes felülete, amelyen keresztül akár számítógépen, webböngészőn keresztül is lehetővé vált az akadálymentes jegyvásárlás. A Gépházban megnézzük, hogyan sikerült az új fejlesztés!

 

Az adás elején a korábban megszokottakhoz hasonlóan hallgatói levelekkel, véleményekkel, kérdésekkel foglalkozunk, illetve néhány percben górcső alá veszünk pár aktuális informatikai témát. A ráhangolódást követően pedig beizzítjuk Windowsos számítógépünket, és meglátogatjuk a MÁV vadonatúj webes felületét.

A webes online jegyvásárlás új rendszere immáron több mint egy éve aktív, ám mindezidáig jószerével lehetetlen volt képernyőolvasó használatával menetrendet böngészni és jegyet vásárolni rajta. A tavalyi év végén azonban nagy változások történtek a vasúttársaság webes felületén, ezért alaposan megnézzük az új fejlesztést.

Megmutatjuk, miként lehet az oldalon regisztrációt végezni, kiválasztani az induló és célállomásokat, beállítani az időpontokat, az utasokat és azok kedvezményeit, illetve természetesen jegyet is vásárolunk egy induló szerelvényre, ezután pedig azt is megnézzük, lehetséges-e képernyőolvasóval lemondani az utazást, és visszatéríttetni a megvásárolt jegyek árát.

Az MVGYOSZ és a Net-Média Alapítvány Gépház című informatikai magazinműsora ezen a pénteken is azért szól, hogy Ön új információkkal gazdagodjon!

Mikor? 2022. január 28-án, pénteken 20:00 órától. Ismétlés vasárnap 13:00 órakor.

Hol? Az online hallgatható Hobby Rádióban, melyet a www.hobbyradio.hu weboldalon érhetnek el.

A hallgatás linkje: www.hobbyradio.hu/play

Winamp-ba vagy egyéb zenelejátszó alkalmazásba illeszthető hivatkozás:

http://www.hobbyradio.hu/hobbyradio.m3u

Rauch Róbert

műsorvezető