Nagy érdeklődés mellett rendezte meg az elmúlt szombaton, október 15-én a Magyar Vakok és Gyengénlátók Országos Szövetsége a fehérbot nemzetközi napja alkalmából szervezett idei eseményét. Azok kedvéért, akik személyesen nem tudtak eljönni, a Hobby Rádió másfél órás rendhagyó műsorban foglalja össze a nap legfontosabb történéseit.

A műsor első részében a Jónak lenni jó! sajtótájékoztatóján elhangzottakat követhetik a műsor hallgatói, majd a Louis Braille-emlékérmek és a Hangomat Adom díjak átadását idézi fel az adás. Az összeállítás a méltatásoknak is időt szentel, de versekben és zenei produkcióban sem lesz hiány.

A műsor második felében a nemrégiben megjelent hiánypótló kötetet, „A fény az időben” – Vak és gyengénlátó költők és írók antológiáját ismerhetik meg a hallgatók.

A könyvbemutatón dr. Nagyné Berke Mónika szolgáltatásvezető az ötfős zsűri két tagjával, Szilágyi Ildikóval és dr. Baranyiné Miks Máriával, majd a szerzők közül Geriné Jóna Ilonával, Kanik Szabolcs Kristóffal és Rózsa Dezsővel beszélgetett.

A műsorban elhangzó művek:
Németh Tamásné Berta Edina: A fény az időben – elmondja Vass István;
Gergye Imre: Ragaszkodom – elmondja Forgács Sára;
Erdősné Onda Marica: Segítőtársaim – a novella részletét felolvassa Haranginé Simon Tímea;
Rózsa Dezső: Ha már – elmondja Sztakó Krisztina.

Tartson velünk 2022. október 22-én, szombaton 14 órától!

Hol? Az online hallgatható Hobby Rádióban, melyet a www.hobbyradio.hu weboldalon érhetnek el.

A hallgatás linkje: www.hobbyradio.hu/play

Winamp-ba vagy egyéb zenelejátszó alkalmazásba illeszthető hivatkozás:
http://www.hobbyradio.hu/hobbyradio.m3u

Hegedűs Katalin
kommunikációs munkatárs