A Magyar Vakok és Gyengénlátók Országos Szövetsége a szervezet honlapja mellett egyre több közösségi felületen ad hírt érdekképviseleti tevékenységéről, valamint a látássérült emberek számára nyújtott szolgáltatásokról. A Facebook, YouTube, TikTok mellett a napokban a LinkedIn-oldal is elindult.

A közel 7700 követővel rendelkező Facebook-oldal a honlapról történő megosztások mellett számos exkluzív tartalommal várja a felhasználókat, többek között itt jelenik meg, ha új vakvezetőjelölt kiskutyák születnek, de beszámolunk önkéntes találkozókról, rendezvényekről, amelyekhez rendszerint fényképgaléria is társul. A hetente több alkalommal frissülő felület egyes hírei több tízezer Facebook-felhasználóhoz is eljutnak.
Az MVGYOSZ Facebook-oldala itt érhető el: https://www.facebook.com/mvgyosz

Tavaly nyáron indult el az MVGYOSZ TikTok-csatornája, amely idén áprilisra már 8000 követőt mondhat magáénak. A tartalmakat 179.100-an lájkolták, a márciusban feltöltött videókat összesen 161.000 TikTok-felhasználó nézte meg, az összmegtekintés azonban már több milliós nagyságrendű.

Az egyre népszerűbb TikTok-csatornán a szövetség rövid, 20-30 másodperces szemléletformáló videókban mutatja be a helyes és helytelen segítségnyújtás legjellemzőbb eseteit, valamint a vak és gyengénlátó emberek életét megkönnyítő legfontosabb segédeszközöket, szolgáltatásokat és alkalmazásokat. Az elmúlt hetekben a Hasznos kütyük videósorozatban többek között a beszélő vérnyomásmérő, a tapintható asztali és karóra, a beszélő konyhai mérleg vagy éppen a BlindShell nyomógombos okostelefon használatát ismerhették meg a felhasználók.
Link: https://www.tiktok.com/@magyar_vakok

Az MVGYOSZ YouTube-csatornáján hosszabb-rövidebb összeállításokat találnak a felhasználók a szövetség tevékenységével, szolgáltatásaival kapcsolatban, melyeket már 80.000 felhasználó tekintett meg. Legutóbbi, költészetnapi videóösszeállításunkat majd 500 fő követte.
A csatornára itt tud feliratkozni: https://www.youtube.com/user/MVGYOSZ

A napokban a világ legnagyobb szakmai és üzleti közösségi oldalán, a több mint 600 millió felhasználóval rendelkező LinkedIn-en is elérhetővé vált az MVGYOSZ.
A LinkedIn-oldal:  https://www.linkedin.com/company/mvgyosz

Köszönjük követőinknek, legyenek bármely felsorolt csatornán, hogy az MVGYOSZ tartalmainak megosztásával, lájkjaikkal támogatják a szervezet kommunikációját, s hozzájárulnak ahhoz, hogy a látássérült emberek életét befolyásoló történésekről, szolgáltatásokról minél többen értesülhessenek.

Hegedűs Katalin
kommunikációs munkatárs