Az Elektronikus Egészségügy Szolgáltatási Tér egy olyan internetes felület, melynek segítségével az egészségügyi ellátórendszerben végzett tevékenységeinket menedzselhetjük és követhetjük nyomon. A közelmúltban fejlődött a portál akadálymentessége is, műsorunkban pedig utánajárunk, jelenleg mennyire használható.

Péntek esti műsorunk első pár percében a szokásos módon hallgatói levelekkel kezdünk, melyek zöme az előző, az online ügyintézést tárgyaló adásunk kapcsán érkezett, a nekünk írt véleményeket, kiegészítéseket, javaslatokat pedig adásunkban ismertetjük.

Továbbá teszünk egy rövid kitérőt az eSpeak beszédszintetizátor irányába, amely immáron az Apple mobil-operációs rendszerein is elérhető, ezt követően pedig máris prezentáljuk fő témánkat, az EESZT rendszert.

Az EESZT lényege, hogy ügyfélkapus hozzáférés és érvényes tajszám birtokában otthonról, online férhetünk hozzá egészségügyi dokumentumainkhoz, a ránk vonatkozó orvosi vizsgálatok eredményeihez, ajánlásokhoz és egyéb dokumentumokhoz, de megnézhetjük a számunkra felírt recepteket is.

Műsorunkban annak járunk utána, miként kezelhető az EESZT internetes felülete, hogy néz ki a rendszer weboldala, és a legfontosabb funkciókat ki is próbáljuk. Betegdokumentumokat keresünk, megnézzük, írtak-e fel számunkra recepteket gyógyszerekre és gyógyászati segédeszközökre, valamint azt is megmutatjuk, hogyan hatalmazhatunk fel valakit receptjeink kiváltására.

Hallgassa Ön is az MVGYOSZ és a Net-Média Alapítvány Gépház című műsorát, hogy információinkkal hozzájárulhassunk egészségéhez!

Mikor? 2022. november 11-én, pénteken 20:00 órától. Ismétlés vasárnap 13:00 órakor.
Hol? Az online hallgatható Hobby Rádióban, melyet a www.hobbyradio.hu weboldalon érhetnek el.
A hallgatás linkje: www.hobbyradio.hu/play
Winamp-ba vagy egyéb zenelejátszó alkalmazásba illeszthető hivatkozás:
http://www.hobbyradio.hu/hobbyradio.m3u

Rauch Róbert
műsorvezető