Hogy kerül egy okostévé a rádióba? Legyen a vendége az MVGYOSZ és a Net-Média Alapítvány pénteki informatikai magazinműsorának, a Gépháznak, ahol sok más mellett erre a kérdésre is választ kaphat.

Műsorunk elején – a már megszokott napirendet követve – hallgatói levelekre válaszolunk, illetve hallgatói ajánlásra bemutatunk egy újabb számítógépes műsorújság-szolgáltatást, amelyet minden korábbinál akadálymentesebben lehet használni.

Mindezek után pedig megérkezik hozzánk Gombos Ferenc, akivel a beszélő smart televíziókról diskurálunk egy jót. Megbeszéljük, mi a mostani piaci helyzet ebben a szegmensben, és melyek azok a szempontok, amelyekre feltétlenül figyelni kell vásárláskor, ha tévénket képernyőolvasó szoftverrel szeretnénk használni.

A beszélgetés után a gyakorlat következik, vendégünk ugyanis saját androidos okostelevízióján mutatja meg, miként működik egy ilyen készülék, és hogyan használhatják a látássérült emberek tévézésre, külső adathordozón található videóanyagok lejátszására, műsorok rögzítésére vagy éppen műsorinformációk megkeresésére. A téma izgalmas lesz, tartsanak velünk!

Mindenkit szeretettel vár Bojtor Zoltán, Rauch Róbert és Szakács Máté!

Mikor? 2021. április 2-án, pénteken 20:00 órától. Ismétlés vasárnap 13:00 órakor.

Hol? Az online hallgatható Hobby Rádióban, melyet a www.hobbyradio.hu weboldalon érhetnek el.

A hallgatás linkje: www.hobbyradio.hu/play

Winamp-ba vagy egyéb zenelejátszó alkalmazásba illeszthető hivatkozás:

http://www.hobbyradio.hu/hobbyradio.m3u

 

Rauch Róbert

műsorvezető